Julio César es va convertir ahir en l'heroi nacional de Brasil després d'aconseguir aturar dos penals en la tanda posterior al partit que enfrontava la seva selecció amb la de Xile. D'aquesta manera, el Brasil aconseguia l'accés als quarts de final d'un Mundial que va veure sobrevolar durant una bona estona el fantasmadel Maracanazo. L'encert del porter brasiler i l'error de Jara van evitar-ho. Després d'acabar el temps reglamentari amb empat a un gol, el porter del Toronto va aturar els xuts de Mauricio Pinilla i Alexis Sánchez. El pal, a més, va refusar el xut de Gonzalo Jara, darrer llançador dels xilens i permetia el triomf de la Canarinha a l'estadi Mineirao de Belo Horizonte.

La primera part va començar amb una forta pressió de Brasil al centre del camp, amb la intenció de no deixar jugar una selecció xilena que volia controlar la pilota des del primer moment i donar-li el seu ritme al partit. La primera aproximació de perill va ser un xut de Marcelo que se'n va anar prop de la porteria defensada per Claudio Bravo. Díaz va ser la resposta pels xilens amb un xut al minut següent que també va sortir desviat.

La intensitat del partit van anar creixent i també les protestes per part d'ambdúes banquetes: una caiguda de Vargas per una empenta de David Luiz i una entrada d'Isla a Hulk van despertar les protestes de penals a les dues banquetes. Quan el partit semblava més anivellat, va aperèixer David Luiz per marcar el gol que avançava Brasil. Després d'un servei de còrner que llançava Neymar, Thiago Silva pentinava enrere perquè André Luiz superés a Bravo. L'estadi Mineirao va embogir amb aquest gol que donava tranquil·litat a l'equip de Luiz Felipe Scolari.

A partir d'aquí van començar els millors minuts de Brasil a la primera part, que tenia a Neymar com a ariet que intentava obrir la defensa xilena.

En el minut 32, però, un error compartit entre Marcelo i Hulk va permetre que la pilota arribés a peus d'Eduardo Vargas que va enviar la pilota enrere perquè Alexis Sánchez, amb rematada creuada avançant-se a Thiago Silva, establís l'empat al superar l'estirada de Julio César.

Una centrada d'Oscar que va rematar Neymar i va acabar a còrner i la posterior rematada de Fred, per sobre el travesser van ser les millors oportunitats que va tenir una selecció basilera amb una certa ansietat i impotència al veure que Xile els havia pogut empatar el partit.

A la represa, els amfitrions van sortir decidits per aconseguir vèncer el partit, tot i que sense tenir massa idees per trencar la ferma defensa xilena. Fins al minut 54 no es va arribar a la porteria de Claudio Bravo i, un refús del porter va arribar a peus de Hulk que va marcar tot i que la jugada estava invalidada per un control amb la mà.

Amb la possessió de la pilota, Xile va tenir la seva oportunitat al minut 64, després d'una combinació de Vidal i Isla que va quedar a Aranguiz que es va treure un xut que va aconseguir desviar, amb la punta dels dits Julio César.

Els canvis de Scolari, amb l'entrada de Jo i Ramires no van donar els resultats esperats a Brasil i es va mostrar amb moltes carències en l'apartat creatiu i, en les dues ocasions que va aconseguir trencar la línia defensiva xilena va aparèixer Bravo per frustrar les poques ocasions. Sampaoli, en els seus canvis, va voler donar aire al mig camp i a la davantera amb l'entrada de Gutiérrez i Pinilla. Xile, d'aquesta manera va recuperar la seva solidesa defensiva gràcies al seu referent, Gary Medel. Així, mica a mica, amb un ritme cada cop més apagat s'anava acabant el temps reglamentari i ja s'oloraven aires de pròrroga, que va acabar arribant amb l'empat a 1 final.

A la pròrroga, amb els dos equips cansats, van ser molt poques les ocasions que es podrien considerar de perill, una rematada de cap d'Oscar, ben aturada per Bravo i un bon remat de Hulk van ser les úniques ocasions de Brasil, mentre que Xile només va acostar-se gràcies a un xut de falta picat per Alexis Sánchez.Els últims minuts de la pròrroga, abans d'arribar-se als penals, van ser de pura angoixa i cansaLment, en que Brasil per impotència i Xile per por no van arribar a la porteria, a excepció d'una combinació explosiva d'Alexis amb Pinilla que, aquest va treure's un xut enveritat que va tocar el travesser de la porteria de Julio César.

En la inevitable tanda de penals, el porter braslier Julio César, va ser el gran heroi de Brasil que, després de la rematada de Gonzalo Jara al pal i a fora, li va donar l'accés cap a quarts de final a la selecció amfitriona que espera no haver de patir tant en la següent ronda del campionat. I és que l'ensurt d'ahir va ser dels grossos i un avís molt a tenir en compte per no fallar davant la seva afició.