Un total de 288 clubs del futbol català van ser representats ahir en l'Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana, que va tenir lloc al teatre Catalunya de Santa Coloma de Farners. La reunió anual del màxim òrgan de gestió federatiu va fer-se a les comarques gironines després que els darrers anys s'hagués celebrat a Barcelona, Mollerussa i Calafell. El fet de celebrar-se la trobada a Santa Coloma de Farners va propiciar, doncs, la presència de representants d'un centenar de clubs gironins. "Estic molt orgullós de la resposta del futbol gironí a l'assemblea", va destacar Jordi Bonet. El delegat territorial de la Federació Catalana de Futbol a Girona va destacar l'organització de l'acte i els resultats positius, ja que no va haver-hi ni un sol vot en contra.

L'Assemblea va iniciar-se a dos quarts d'onze del matí i es va allargar quatre hores, fins a dos quarts de tres del migdia. Als 288 assembleistes s'hi van sumar més d'un centenar d'acompanyants, que van veure com tots els punts de l'ordre del dia eren per a la gran majoria i van escoltar les explicacions vinculades amb la principal novetat de l'assamblea: el Portal del Federat (futbol.cat). Aquesta nova eina vol ser el nou canal de comunicació amb la Federació i cada futbolista haurà de gestionar-hi el pagament de la Mutualitat (de 20 fins a 120 euros segons la categoria). Aquesta gestió abans era realitzada pels clubs i ara haurà de ser responsabilitat del futbolista.

La ratificació dels càrrecs del vicepresident Pere guardiola i el directiu Joaquim Del Pino, les activitats de la temporada 2013-14, els acords adoptats per la convenció de clubs de futbol sala, la modificació d'articles estatus i del reglament general de la federació i el pla general d'actuació van ser aprovats per unanimitat. Per altra banda, els punts relacionats amb l'exercici econòmic i els pressupostos van obtenir 287 vots a favor i una abstenció.