Aleix Espargaró (FTR Yamaha YZR) ha aconseguit el millor resultat de la seva carrera esportiva en ser el més ràpid en els entrenaments oficials per al Gran Premi d'Holanda de MotoGP disputats al circuit d'Assen, on a més ha demostrat ser el més hàbil dels estrategs quan la pluja va fer acte de presència.

La segona classificació ha començat començar a l'uníson amb les primeres gotes de pluja, raó per la qual tots els pilots han sortit autènticament disparats per intentar aconseguir en les primeres voltes el seu millor temps, abans que a l'asfalt es fes necessari l'ús de pneumàtics d'aigua, cosa que ha succeït a partir de la quarta / cinquena volta.

En aquesta guerra d'estratègies el més hàbil ha estat Aleix Espargaró, que ha marcat un ritme molt fort una mica més enrere d'on estaven els principals pilots de la categoria, on les referències eren Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) i Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), i amb la pista més buida i l'avantatge inicial del compost de pneumàtic extra tou ha sentenciat ràpidament els entrenaments.

Aquesta és la primera ocasió en què una moto de la categoria "Open" aconsegueix ser la més ràpida d'entrenaments i també és la primera vegada que Aleix Espargaró aconsegueix ser el més ràpid en els entrenaments des de la primera vegada que va disputar com a pilot convidat una cursa del campionat del món, l'any 2004 en la categoria de 125 cc del Gran Premi de la Comunitat Valenciana.

Ha resultat curiós veure com els pilots s'han afanyat a saltar a la pista quan el semàfor vermell s'ha apagat i pràcticament ha fet a impressió que es tractava d'una carrera ja que cap dels dotze pilots ha volgut quedar endarrerit per intentar aprofitar els pocs minuts d'asfalt sec que podien quedar per davant.

Així, Aleix Espargaró ha aconseguit la posició de privilegi de la formació de sortida per primera vegada en la seva carrera esportiva i per segona ocasió en el que va de temporada Marc Márquez no ha aconseguit aquest objectiu, encara que ha acabat segon, per davant del seu company del equip Repsol, Dani Pedrosa.

En la segona línia s'ha situat l'italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici Open), el britànic Cal Crutchlow (Ducati Desmosedici Open) i el seu compatriota Bradley Smith (Yamaha YZR M 1).

En aquesta tensió de competició dels menys afavorits han estat els dos pilots oficials de Yamaha, l'espanyol Jorge Lorenzo i l'italià Valentino Rossi, que han acabat en una endarrerida novena i dotzena plaça respectivament, amb Álvaro Bautista (Honda RC 213 V) i Pol Espargaró (Yamaha 1), entre ells.

Baptista i Cruchtlow han estat els qui es van guanyar el dret a ser a la segona classificació en concloure la primera a les posicions de cap.

Ja en la vintena posició s'ha hagut de conformar amb acabar l'espanyol Héctor Barberá, a qui la seva Avintia equipada amb motor Kawasaki no li permet massa alegries més.