Tito Rabat (Marc VDS Racing Team) ha registrat un brillant crono de 1.37.869 a la FP2 i ha demostrat tenir ja un fort ritme de carrera en la primera jornada d'entrenaments per al GP d'Holanda. Sam Lowes (Speed ??Up) i Dominique Aegerter (Technomag carExpert), molt a prop del barceloní.

El líder de la categoria intermèdia no havia pogut signar un bon temps a la FP1, a causa de problemes tècnics. A més, la seva entrada al carril de boxes per una via incorrecta li ha suposat una sanció per part de Direcció de Carrera.

L'actuació del barceloní ha privat de la primera posició a Sam Lowes (Speed ??Up), encara que això no canvia l'excel · lent actuació del debutant britànic, Campió del Món de Supersport, que acaba el primer dia a tot just 0.081s del temps de referència.

Dominique Aegerter (Technomag carXpert) també ha tingut una jornada molt productiva. El suís ha completat el Top 3 amb un temps a 0.168s de la primera posició i ha precedit a Jonas Folger (AGR Team), el pilot més ràpid en la tanda matinal, Jordi Torres (Mapfre Aspar) i Johann Zarco (AirAsia Caterham Racing ), que s'ha fet amb la sisena posició en la seva última volta.

Han completat el Top 10 Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP), Mika Kallio (Marc VDS Racing Team), Ricky Cardus (Tech 3) i Luis Salom (Pons HP 40),. Tot i que el balear ha corregut amb les seqüeles físiques del dit fracturat a Catalunya.

Maverick Viñales (Páginas amarillas HP 40) ha marcat el dotzè millor temps.