L'absència de Leo Messi marca, com no podia ser d'una altra manera, el Celtic-Barça d'aquest vespre (20.45), en la segona jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions. Tot i la importància de no poder disposar de l'astre argentí, que pateix una petita lesió fibril·lar que el tindrà de baixa de dues a tres setmanes, el tècnic blaugrana, Gerardo Martino, va deixar clar que si no guanyen no farà servir Messi com a excusa. El Celtic, per la seva banda, s'encomana al davanter Georgios Samaras, que dissabte va signar un triplet, per intentar repetir la proesa de la temporada passada, quan els catalans van caure a Celtic Park (2-1).

Messi a banda, el Barça també té una defensa molt limitada de jugadors i per això Martino es va endur dos jugadors del filial a Glasgow. En l'enfrontament de l'any passat, ja va passar una cosa semblant: Adriano estava lesionat per problemes a l'abductor, Puyol amb l'espatlla dislocada, i Abidal estava malalt. Piqué va estar a la banqueta, mentre que la parella de centrals va ser Mascherano-Bartra.

En aquesta ocasió, el forat a l'eix defensiu també és notable per les baixes de Puyol i Mascherano, encara que l'equip català té ben coberta aquesta zona amb Piqué i un Bartra que l'any passat va sortir de titular al Celtic Park, i acaba de jugador dos partits de Lliga amb molt bon resultat.

Però on el Barça pot coixejar bastant és en atac, on el seu màxim referent, Lionel Messi, no hi serà per la lesió muscular que va patir al camp de l'Almeria. Aquesta absència obligarà a buscar solucions en atac en les quals Neymar haurà de posar-se els galons per liderar un equip que l'any passat va perdre i va patir en excés per la contundència i encert de l'equip escocès. En aquesta ocasió, Busquets podrà jugar, no com l'any passat que va estar sancionat, i el dubte estarà en si el tècnic apostarà per posar més múscul amb Alex Song, o poblar el centre del camp amb Iniesta, Xavi i Cesc, que també pot ser un fals 9.

El Barça, líder a la Lliga -empatat a 21 punts amb l'Atlètic-, va tenir una feliç arrencada a la Lliga de Campions en vèncer l'Ajax (4-0), i espera mantenir aquest nivell d'encert contra el Celtic, equip que ?l'any passat el va derrotar a Glasgow i que al Camp Nou va estar a punt de causar sensació, si no hagués marcat Jordi Alba en el temps d'afegit (2-1).

El Celtic, acostumat a encoratjar-se en les grans cites europees, està disposat a repetir la victòria al Celtic Park de la temporada passada. Els de Lennon arriben a la cita pocs dies després de golejar a domicili el modest Kilmarnock (2-5), la seva quarta victòria consecutiva en una lliga escocesa en la qual lliuren aquesta temporada una batalla equilibrada amb l'Inverness.

El tècnic escocès va assenyalar després d'aquell partit que la victòria els atorgarà "una gran confiança" per rebre el Barça. En la seva primera presa de contacte amb la Lliga de Campions aquesta temporada, els de Lennon van sortir de San Siro amb un 2-0.