La gironització de la plantilla que pregona el club des de temps immemorials s'està confirmant aquesta temporada d'una manera majúscula. Sense una plantilla gaire àmplia, el cos tècnic ha trobat en els joves del filial l'excusa perfecte no només per resoldre situacions d'extrema urgència, sinó també una oportunitat d'or perquè els talents encara per polir comencen a donar els seus passos en el món professional. Són diversos els casos de futbolistes que, en els últims mesos, han anat treient el cap entre els més grans. Als Mas, Juncà i Pere Pons se'ls unia ahir un nou nom. Es tracta d'Albert Vivancos, jugador que ha viscut mitja vida a Montilivi i que ahir veia complert un dels seus somnis. És la confirmació d'un dels desitjos dels tècnics: potenciar la base i donar oportunitats als més joves, el futur del club.

Vivancos, un habitual en els entrenaments de la primera plantilla, va rebre ahir la recompensa a la dedicació i l'esforç que fa temps que hi posa. Amb un marcador desfavorable (2-0) i sense massa temps per pensar en la remuntada, Ricardo Rodríguez va mirar a la banda i va decidir que era l'hora del més jove. Al minut 81, Vivancos va rellevar Richy i va ocupar un lloc al mig del camp. "Estic molt content. Des de ben petit que estic al club i als 19 anys he pogut debutar amb el primer equip", expressava, només acabar el partit. Just abans d'entrar, assegurava tenir un "no sé què" a l'estómac, una barreja d'emocions que "s'ha de viure per poder explicar". Amb tot plegat, Vivi, com se'l coneix, va poder disputar uns minuts amb els grans, debutar a Segona A i veure oberta la porta al futbol professional.

"És un premi per a ell i també per als més joves. Ho mereixen i són el futur d'aquesta entitat. Estan treballant molt bé. La pedrera del Girona s'ha de notar", explicava el tècnic Ricardo Rodríguez en roda de premsa. També Carles Mas, company de Vivancos i un altre dels joves del primer equip, donava el seu punt de vista sobre el debut del migcampista. "És molt important que els jugadors del filial vagint treient el cap al primer equip. Li desito molta sort i estic convençut que ho farà molt bé", valorava.

La seva presència al damunt del camp va augmentar encara més l'accent gironí dels blanc-i-vermells ahir a Còrdova, que van fer coincidir al damunt de la gespa a Matamala, Juncà, Eloi Amagat, Carles Mas i el propi Vivancos. I encara n'hi ha més, perquè Fran esperava la seva oportunitat a la banqueta. Tot plegat, en un cap de setmana en el que Vivi no s'imaginava pas que acabaria viatjant cap Andalusia. Dissabte al matí, va rebre una trucada del delegat Javi Galiano que li va canviar els plans. "Em va dir que em preparés per entrenar i que fes la bossa perquè possiblement em tocaria viatjar cap a Còrdova. I així ha estat. Estic molt content. Què més puc demanar?"