Rebre un penal en contra sempre fa mal. Mai arriba en bon moment. Però si la mateixa acció comporta l'expulsió d'un dels teus jugadors i, per postres, el rival marca, tot se'n va en orris. Precisament una jugada com aquesta, la d'ahir protagonitzada per Ramalho i que va significar la targeta vermella per al lateral i el gol de Xisco, és el que més mal va fer al Girona. I també a Ricardo Rodríguez. El tècnic va marxar "orgullós" de l'actitud d'un equip que havia "competit malgrat les adversitats", però no va negar que "més que el penal en contra, el que ens ha fet mal ha estat l'expulsió".

Per a l'asturià, el 2-0 final va ser un resultat "un xic exagerat", sobretot perquè tot i que el Còrdova va fer "un bon partit", segons el seu criteri els gironins "també". Ricardo es queda "amb la imatge", també "amb les ganes de guanyar" i amb les "ocasions" que, tot i fabricar-les, no van saber aprofitar. "Hem donat la cara i hem tingut les nostres opcions per marcar. És evident que es pot perdre, però em sento orgullós de com hem fet les coses. Ens ha faltat un pèl d'efectivitat, però crec que estem competint bé tot i els problemes", afegia.

I quan parlava de problemes, es referia a la plaga de lesions que afecten la plantilla. "Les baixes ens fan viure una situació complicada, però quan recuperem la gent segur que estarem a dalt i podrem guanyar en molts camps. Estic convençut que podrem situar-nos en les posicions capdavanteres. Hem d'esperar que els lesionats tornin perquè les seves absències es noten. No és una excusa ni m'agrada pensar en els que no hi són, però és una evidència", s'explicava.

Qüestionat per si s'havia plantejat canviar Ramalho, autor del penal, durant el descans, Ricardo va manifestar que la idea li havia rondat el cap, però que "això signicava endarrerir Juanlu en una posició que no és la seva i per això m'he frenat". Del penal, va ser clar: "Són situacions per aprendre i seguir creixent com a jugador. El penal és dolent, però el pitjor és l'expulsió".

Del partit en si, l'asturià va subratllar que durant "bona estona" el Girona va tenir la situació "controlada" i que havia gaudit de "bones ocasions" per marcar, fins i tot amb un home menys al damunt de la gespa. "Quan millor estàvem i quan més opcions semblava que arribaven al nostre favor, ha arribat la jugada clau. A partir de llavors, tot ha estat negatiu".