Un grup de socis barcelonistes, englobats en la plataforma "Go Barça", presentarà aquest matí una moció de censura contra el president del FC Barcelona, Sandro Rosell, segons va confirmar ahir un membre de la plataforma. A les 9:00 els socis discrepants amb l'actual junta es personaran en les oficines del Camp Nou per tramitar la sol·licitud i esperar que el club l'admeti i, en funció del cens, els faciliti les paperetes de suport que hauran de reunir perquè es pugui celebrar el referèndum.

El portaveu de "Go Barça" ha explicat que la motivació de la moció de censura la donaran a conèixer amb exactitud dimecres en una conferència de premsa al col·legi de Periodistes (12:00) "perquè primer volem que es jugui el Celtic-Barça".

No obstant, va avançar que les dues causes principals que han portat aquest col·lectiu de socis a la moció de censura és "per les mentides i enganys" del president blaugrana cap a la massa social barcelonista, després que Sandro Rosell es presentés a les eleccions la primavera del 2010.

Fa unes setmanes, com a conseqüència de les informacions que van aparèixer des del Brasil que vinculaven Rosell amb negocis "poc clars",va assenyalar el portaveu, aquest col·lectiu es va dirigir al mandatari per carta, que els va emplaçar a una entrevista que estava prevista a Catalunya Ràdio.

"A l'entrevista no va negar res, i on es parlava de comissions, ell es referia a honoraris, i a més li treia importància a tot, i tot ho desmentia", va apuntar el representant del grup Go Barça. Segons els promotors de la moció, l'aparició de Rosell a l'emissora de ràdio va ser l'espoleta que ha fet que hagin decidit donar aquest pas i, també, perquè el cap de setmana que ve, a l'assemblea de compromissaris, els socis votaran una modificació dels estatuts, amb afectació a la moció de censura, que en lloc de necessitar un suport del 5% passarà a un 15% en la recollida de paperetes de suport.

Més accions en contra

A més de la moció de censura i l'explicació de la motivació exac?ta que ha portat aquests socis a posar en escac la junta de Rosell, "Go Barça" també donarà a conèixer una acció en la conferència de premsa de dimecres que ve. Si prosperen els tràmits de la moció de censura, tots els presidents del Barça des de Josep Lluís Núñez, continuant per Joan Gaspart i també Joan Laporta, hauran passat per una situació similar, encara que en el cas del segon, la retirada final va estar condicionada a la dimissió que finalment va presentar.

Casualment, també dimecres que ve l'empresa MCM, que havia d'explotar amb publicitat les façanes de la Masia, presentarà una demanda al jutjat del civil contra el Barça, al qual reclama 100 milions d'euros per incompliment de contracte, cita en la qual l'advocat Mario Conde serà qui representarà MCM al jutjat. Al camp la pilota entra, però als despatxos, s'acumulen els maldecaps.