Els problemes no es poden ignorar. Fer veure que no hi són no els fa desaparèixer. Al llarg de la primera meitat, Ricardo Rodríguez i els més de 9.200 espectadors de l'estadi havien vist que Jonás Ramalho no podia aturar López Silva. Potser no era només culpa seva, però canviar un jugador que té una targeta groga i que ho està fent malament no és assenyar-lo. És ajudar l'equip i el mateix futbolista. Ricardo no va voler, o no va poder, fer-ho, i el partit es va trencar en el minut 55. Penal i expulsió. Amb 1-0 i deu jugadors la resta de partit del Girona, prou digne i ben plantejat pel mateix tècnic, va quedar en no-res. En la segona derrota consecutiva d'un equip que porta dos partits sense marcar i que ahir va perdre a partir d'un desequilibir en banda que no va voler admetre.

Ricardo Rodríguez era molt conscient de les estretors de la seva plantilla que, amb sis importants baixes, visitava el camp d'un presumpte aspirant a la part alta que, fins ahir, no havia perdut al Nuevo Arcángel. L'asturià va intentar aquell clàssic "madurar el partit" que tants cops li havíem sentit explicar a Raül Agné. El Girona va jugar a evitar riscos, aplicant aquella màxima que a Segona Divisió penalitzen més les errades que no pas bonifiquen els encerts, i va optar per deixar jugar el Còrdova. Deixar la sorpresa de l'onze titular, Adrià Carmona, bàsicament sol a davant, intentant treure petroli de de no se sap ben bé que, i confiar en Felipe, com sempre el més actiu, en alguna jugada per la banda esquerra. Al davant, el Còrdova tampoc és que jugués un gran futbol. Fos pel lamentable estat de la gespa d'El Arcángel o, perquè els andalusos no tenen un equip com el que es pensa tothom que el col·loca com a candidat a l'ascens, l'onze de Pablo Villa va arribar amb menys claredat de la que es podia esperar. Només López Silva era clarament superior a Ramalho per la seva banda i, més enllà de les angoixes que va tenir el lateral cedit per l'Athletic Club els locals només varen arribar clarament abans del descans en una oportunitat: bona pujada per la banda dreta de l'holandès Janse que, arribant fins a la línia de fons, va centrar cap a Xisco i aquest, quan els aficionats del Nuevo Arcángel ja cantaven gol, va fallar tot sol davant Becerra.

Una opció clara de gol que passava de llarg desesperant una parròquia local que, sis minuts després, va estar a punt d'enfonsar-se del tot. Veient com la possessió de la pilota no els conduïa a gaire enlloc i, a sobre, després d'un córner a favor el Girona treia una gran contra entre Adrià Carmona i Felipe Sanchón que el menut davanter del Girona va estar molt a prop de convertir en el 0-1. Va sortir fregant la base del pal de la porteria de Saizar. El Girona només havia tingut una oportunitat, però havia estat claríssima. Abans del descans, López Silva encara va abusar algun cop més de Ramalho, però els gironins aconseguien arribar vius a la meitat del partit.

La idea del Girona, o de Ricardo Rodríguez més exactament, era que després de la represa el partit se?guís per un guió semblant i que l'esperada maduració els acabés donant l'oportunitat de clavar el cop en el moment just. Com havia passat a la primera part amb l'oportunitat que Felipe no va poder poder convertir en gol. Així, el perill del Còrdova, on Caballero, el teòric home creatiu en el joc d'atac, estava passant molt ?desa?percebut només podia arribar per les errades puntuals que tan penalitzen a Segona o per l'únic punt de desequilibri demostrat que hi havia en el partit: l'emparellament Ramalho- López Silva. I aquí va arribar la jugada clau. L'habilidós esquerrà del Còrdova va tornar a encarar Ramalho i, com ja havia anat passant a la primera meitat, el va tornar a superar amb la diferència que aquest cop ja havia entrat dins l'àrea. Penal i, com que el basc ja havia vist una groga a la primera meitat, expulsió.

Xisco va marcar i el partit es posava molt complicat per als gironins. Ricardo Rodríguez va intentar reaccionar. Chando i Gerard Bordas van entrar al camp i, tot i que el davanter va tenir una bona oportunitat només d'entrar, el camí dels andalusos ja feia baixada. El Girona estava obligat a estirar-se una mica i, amb un jugador de menys, els espais van ser més evidents. Pedro va treure un contracop per la banda dreta per posar-la en llarga a Xisco, que, després de les crítiques que havia rebut aquesta setmana per un penal fallat a Jaén, va marcar a plaer el 2-0. El partit es moria definitivament. Ben poca història més. Juanlu va tenir una altra oportunitat i el Còrdova va seguir intentant aprofitar els espais per eixamplar el marcador. No ho va aconseguir i el partit acabaria 2-0 i amb els deu primers minuts en el futbol professional del jove migcampista de Bescanó Albert Vivancos, a qui Ricardo Rodríguez va fer debutar. D'epíleg final per enfosquir-ho encara una mica més l'expulsió de David Juncà amb vermella directa per un presumpte cop de colze a Pacheco.