Quim Bofill i David Rodríguez (GEiEG) es van convertir ahir en els primers nedadors a aconseguir creuar la Costa Brava de Portbou a Blanes. Catorze dies han estat suficients per fer realitat un somni que van començar el 16 de setembre a la platja de Portbou, i que va posar punt final ahir a la platja de sa Palomera de Blanes després de nedar gairebé 200 quilòmetres.

Unes 70 persones, entre amics, familiars i curiosos, a part del president del GEiEG, Francesc Cayuela, van rebre els dos nedadors grupistes que ahir van entrar en la història de la natació catalana. Bofill i Rodríguez van completar sense problemes la darrera etapa entre la platja de Santa Anna de Blanes, i sa Palomera de la mateixa localitat. "Ha estat un plaer poder disfrutar de la Costa Brava, fent allò que més ens agrada: nedar", deia en el seu compte de Twitter David Rodríguez minuts després de completar el repte que fa uns mesos es va marcar juntament amb el seu amic d'infantesa, Quim Bofill. Ambdós es coneixen de petits, quan ja nedaven les travesses populars d'arreu de Catalunya a mar obert.

David Rodríguez, nascut a Anglès, està vivint unes setmanes de somni, i és que no cal oblidar que ara fa uns dies aconseguia la medalla de bronze a l'Europeu d'Aigües Obertes d'Eindhoven en la categoria de màster 40. Però Quim Bofill també pot presumir d'haver acabat sisè del món l'any passat a Itàlia en la categoria màster 40.

Tot l'equip va celebrar l'èxit amb un dinar a Blanes. Des d'allà David Rodríguez es mostrava "molt satisfet d'haver fet realitat aquest repte", per afegir que "estem molt i molt contents perquè l'hem fet amb menys temps del previst. Havíem calculat que necessitaríem unes 20 etapes, i al final només n'hem necessitat 14. En tot cas, això és el de menys, i és que des del primer moment teníem clar que no era una cosa per competir, sinó per gaudir".

Tot i el cansament lògic després del desgast físic d'aquests darrers dies, Rodríguez i Bofill ja pensaven en quin serà el següent somni que intentaran fer realitat. De moment no ho tenen clar, però coneixent-los aviat anunciaran amb la il·lusió de sempre el seu nou repte.