Leo Messi va convertir-se, un dia més, en un dels protagonistes de l'actualitat mediàtica. Aquest cop, però, per un afer lluny de la seva faceta futbolística. El jugador del FC Barcelona va comparèixer als jutjats de Gavà, on va declarar sobre el presumpte frau fiscal a Hisenda del qual va ser acusat, juntament amb el seu pare, el passat mes de juny. La presència de Messi va provocar una desmesurada expectació; no només mediàtica, sinó també de desenes de persones que van aprofitar el moment per immortalitzar l'escena i per aclamar el jugador amb crits de "president!" i campió!".

L'advocat del jugador, Cristóbal Martell, va ser l'encarregat de parlar, assegurant que la voluntat de l'argentí i també de la seva família és la de col·laborar estretament amb la justícia i de no entrar en cap mena de discussió amb l'Estat sobre la interpretació de les normes fiscals. Martell va realitzar aquestes declaracions a les mateixes portes dels jutjat de Gavà, on al matí Leo Messi va declarar durant poc més d'un quart d'hora davant el titular del jutjat número 3 per un suposat frau a Hisenda de prop de 4 milions d'euros corresponents als exercicis fiscals del 2007, 2008 i 2009.

Poc abans que li arribés el torn al futbolista, va declarar el seu pare, Jorge Horacio Messi, també imputat per la mateixa causa i representat pel mateix advocat, qui va insistir als periodistes que "la instrucció de la família Messi és la de total transparència, claredat i col·laboració". En la seva declaració, Jorge Messi va desvincular el seu fill de qualsevol presumpte delicte de frau fiscal. El pare del futbolista blaugrana va explicar a la magistrada que ell va ser el responsable de la gestió tributària dels ingressos del jugador i també dels ingressos derivats de l'explotació dels seus drets d'imatge, amb la qual cosa va voler exculpar Leo Messi de tota responsabilitat.

"Amb idèntica vocació de transparència s'han desenvolupat els interrogatoris i s'ha evidenciat una escassa voluntat defraudatòria i una gran voluntat de regularitzar la seva relació amb l'agència tributària", va dir l'advocat, que va manifestar que "no hi ha voluntat de fer una lluita aferrissada de discussió amb l'Estat sobre la interpretació de les normes fiscals".

El ministeri fiscal reclama 4,1 milions d'euros per tres delictes fiscals corresponents als exercicis de 2007, 2008 i 2009, en els quals presumptament va burlar la tributació dels ingressos derivats de la cessió dels drets d'imatge del jugador a tercers.

Quan es va conèixer el cas, el pare del futbolista va assumir la culpa, al costat del seu exsoci Rodolfo Schinocco, va exculpar el seu fill del presumpte frau i va dipositar els diners reclamats al jutjat, malgrat la qual cosa no ha pogut evitar la declaració davant el magistrat.

Curiosos, aficionats i premsa

L'arribada de Leo Messi als jutjats de Gavà va produir-se poc abans de les 11.00 del matí i va veure's envoltada d'una gran expectació, entre tots aquells aficionats que l'aplaudien i l'animaven al crit de "Messi president!" i "Messi campió!", encara que també es va sentir algun crit aïllat que el titllava de "lladre". Després d'una hora i mitja a l'edifici judicial, el futbolista va abandonar les instal·lacions amb el mateix somriure que mostrava a la seva arribada i saludant els nombrosos espectadors que van concentrar-se a les portes de l'edifici. El blaugrana no va aturar-se per atendre els aficionats, però sí que els va fer el senyal de la victòria, aixecant el dit gros.

A les portes del jutjat també s'hi van congregar desenes de periodistes de mitjans espanyols i internacionals per cobrir la compareixença del futbolista davant del jutge. No van ser els únics, ja que també una nodrida representació de veïns de la localitat barcelonina van fer guàrdia des de primera hora del matí per immortalitzar amb els seus telèfons mòbils i càmeres la compareixença del futbolista argentí.