La soferta victòria de les Phoenix Mercury a la pista de Los Angeles Sparks (77-78) ahir a la matinada ha classificat l'equip de Charde Houston, el fitxatge estrella de l'Spar Uni Girona, per a les finals de conferència oest de la NBA femenina. D'aquesta manera la pivot nord-americana encara trigarà uns dies a poder-se integrar als entrenaments de pretemporada a les ordres d'Anna Caula. Els partits es jugaran dijous i diumenge. Si quedés eliminada, el club preveu que podria disposar-se per la Lliga Catalana (10 d'octubre, 18.45, a Fontajau, contra el Cadí). Si, per contra, avancés en el torneig, Houston seria baixa pel primer trofeu oficial de l'any.

La nova jugadora de l'Uni va tenir una aportació testimonial en el partit de desempat de les semifinals de conferència. No va anotar cap punt en els dos minuts que va estar en pista.

Houston a banda, l'Spar Uni Girona espera que l'altra jugadora que encara falta per arribar, la jamaicana Shenneika Smith, arribi a la ciutat la setmana que ve. El 2 d'octubre hauria de rebre el visat i a partir d'aquí viatjaria cap a Girona. Si res no es torça, Smith sí que podrià estar a les ordres d'Anna Caula per enfrontar-se al Cadí. L'Uni disputa aquest cap de setmana un torneig al País Basc.