Les derrotes de la temporada passada, encara a Tercera Divisió, contra el Palamós (2-5) i l'Europa (0-1) són les úniques que s'han presenciat al camp Municipal d'Olot en els últims 17 mesos. Els garrotxins s'han fet forts al seu camp i allà, amb l'escalf d'una afició cada vegada més nombrosa, han posat les bases dels seus èxits recents, com l'ascens a Segona B o el bon inici de temporada en l'estrena a la categoria de bronze del futbol espanyol. Aquesta vegada, les fredes estadístiques ho deixen clar com l'aigua: dels últims 28 partits que l'Olot ha jugat a casa (inclosos els tres de play-off del curs passat i el de Copa d'aquesta temporada contra l'Huracán) n'han guanyat 24, n'han empatat dos i n'han perdut dos.

El 15 d'abril de 2012, en la jornada 34 de la lliga de Tercera 2011/12, l'Olot queia a l'estadi contra el Santboià (1-3). Des d'aleshores els únics partits que els garrotxins han perdut a casa han estat els de la lliga passada contra Palamós i Europa. Hi havia expectació per veure com es comportaria l'equip que ara dirigeix Eduardo Vílchez en el debut a Segona B, i els resultats també han acompanyat: els 9 punts que tenen els garrotxins els han obtingut en els tres partits com a locals (Espanyol B, l'Hospitalet i Ontinyent), mentre que fora han perdut davant del Sant Andreu i contra l'Atlètic Balears. A la Copa van superar l'Huracán (3-2).

A banda de veure moltes victòries, els aficionats de l'Olot també s'han acostumat a veure partits amb molts gols. El poder ofensiu dels granes és evident. El curs passat el van acabar amb 54 gols a favor i només 17 en contra al Municipal (amb golejades històriques com les dels partits de promoció contra el Mairena (4-1) i l'Arandina (5-1). Aquest any el ritme no ha decaigut i malgrat que al filial espanyolista se'l va superar per la mínima (1-0), diumenge l'Ontinyent se'n va endur tres.

Igual de remarcable com els bons resultats és la gran resposta de l'afició. Si bé aquesta temporada les entrades queden lluny dels més de 3.000 seguidors que van anar al partit de l'ascens contra l'Arandina, la mitjana de 1.200 espectadors que té l'Olot és superior a la majoria de rivals de Segona B i pràcticament duplica la que tenia l'equip a Tercera el curs passat.