El Figueres ha sabut fer seva la victòria al Joan Baptista Milà del Santboià en un duel en què ha manipulat el rival de la manera que ha volgut (1-2). Amb tot, no ha tingut l'encert de traduir-ho en dígits al marcador, i això li ha costat més d'un ensurt.

La Unió ha tancat el partit quan s'ha decidit a fer-ho, però ha calcat un mal costum d'esperar fins l'esprint final, davant d'un conjunt, el del Llobregat, que viu en una cova i que només ha tingut com a arguments els de l'empenta i el d'esperar una entremaliadura de l'incansable Jordi Martínez. Perquè el Figueres ha dominat de cap a peus. De nord a sud. En tots els aspectes del joc.

De fet, només ha concedit als de casa tres rematades de cap -totes del mateix jugador, Dani Iglesias, i enviades pel mateix centrador, Aiham- que a la pràctica han estat a punt de fer molt mal. En la primera, el defensa vermell ha impactat amb la orella a tocar del pal dret (40'); en la segona, Reig s'ha tret la pilota del damunt de forma brillant quan més d'un ja ho lamentava (61') i en la tercera els figuerencs han desviat la trajectòria de l'impacte quan ja circulava per la petita (63'). La resta de guió s'ha escrit amb la pluma del Figueres, que hi ha posat més esperit, més criteri i més afany.

En el primer acte els unionistes han tornat a lamentar que el gol no accepti la seva sol·licitud d'amistar sense insistir. Tant és així, que en un pim-pam-pum, la fusta de la porteria de Plancheria ha escopit els tirs d'Ivan Cristino (27') -de falta centrada però llunyana i que ha topat al pal dret- i de Bonaventura -amb una rematada forçada que ha rebotat al mateix punt que l'intent del seu company (35'). En joc, els altempordanesos han estat netament millors, empesos pel caràcter de Mabil al darrera i la brúixola d'Ivan Cristino a les calderes. Els de Punsí han engreixat encara més les seves credencials ofensives, i un llançament d'Argi des de la frontal que s'ha enverinat després de tocar la cama d'un defensa (16') i un altre de Pol Compte des de l'esquerra que el porter ha interceptat en una posició immillorable (25') només han servit per constatar que a la Unió li cal passar per la muntanya per arribar a la costa.

A la represa, al Figueres ha seguit necessitant un pèl més de serenor i continuïtat. Però ho ha compensat tornant a presentar-se de manera reiterada a l'àrea del Santboià. Ha fet concessions al rival, però per demèrits propis. Tot plegat, però, després del 0-1, d'Ivan Cristino des del punt de penal (48') -un cop de cap de l'omnipresent Mabil l'ha desviat amb les mans un defensa dins de l'àrea.

Els locals li han pres el volant a la Unió només a còpia d'empenta. Però això als del Llobregat els ha suposat un problama. Perquè no han sabut què fer amb la possessió. Han estat a punt de trobar petroli amb els cops de closca de Dani Iglesias (61' i 63'), però al final la instància del Figueres per guanyar el partit ha entrat al registre. En l'intercanvi de cops, els blanc-i-blaus han estat infinitament més interessants. Pol Compte (68'), que no ha triat la superfície de contacte justa en un intent de vaselina des de molt a prop, hauria pogut baixar la persiana quan tocava, per evitar embolics. Però el Santboià no ha tingut esma per fer mal al rival, ni tan sols aprofitant que arribava viu a la recta final després d'anar a remolc de forma persistent.

Extenuat, el quadre local ha vist com un contracop letal de la Unió finalitzava en el 0-2, de Teixi (88') -menció especial per a Borja Garcia, que 11 mesos després que una lesió punyetera al genoll l'allunyés dels terrenys de joc, ha tornat a vestir-se de curt per fer l'assistència de la segona diana figuerenca. Ara sí, el que havia passat al camp era el que deia el marcador... però la Unió ha cregut que en els quatre minuts que restaven no hi hauria temps per a més, i l'exunionista Raúl Rodríguez s'ha ocupat de desmentir-ho ajustant la pilota al pal dret de Reig i establint l'1-2 que, si bé seria definitiu, ha fet suar més d'un fins al triple xiulet.

FC Santboià: Plancheria, Àlex, Uri Serra, Jaime (Luque, 33'), Dani Iglesias, Heredia (Raúl, 80'), Pedro (Sergio Urbano, 70'), Libo, Jordi Martínez, Àlex Fernández i Aiham.

UE Figueres: Reig, Barrera, Mabil, Busquets, Murga, Ferran Grau, Pol (Teixi, 82'), Argi, Bonaventura (Borja, 65'), Ivan Cristino i Serra (Pedro, 55').

Àrbitre: Xavier Bertomeu Garcia, de Barcelona, amb David López Jiménez i Xavier Codina Casanovas com a assistents. Ha amonestat Jordi Martínez i Pedro, del Santboià, i Mabil, Ferran Grau i Busquets, del Figueres.

Gols: 0-1: Ivan Cristino (p.) (48'); 0-2: Teixi (88'); 1-2: Raúl Rodríguez (89').

Espectadors: Uns 300.