Barça i Reial Societat s'enfrontaran avui al Camp Nou (20.00, Canal Plus 1), en un partit on els locals buscaran un nou triomf que els acosti a un rècord particular, com és la seva millor arrencada de la lliga de la història, davant un rival que compta per empats les seves sortides de Donosti. Per a aquest rècord, al Barcelona encara li queden dues victòries, que haurien de ser contra la Real i l'Almeria (dissabte)

L'aficionat barcelonista espera amb més interès que un rècord que el seu equip trobi una clara millora del seu futbol, després que en els últims partits, malgrat acabar-se amb golejades (Ajax, 4-0; i Rayo, 0-4), el joc desplegat distés molt del que ha acompanyat l'equip els últims anys. Davant l'esmentada situació, al Barça es viu un debat ja llunyà sobre si és més important l'estètica i la idea de controlar el partit amb el domini de la pilota o l'efectivitat dels gols i la victòria.

Entremig hi ha els jugadors, que estan donant per bo un canvi de plantejament molt més definit cap a la cessió de la pilota en alguns trams i sortir al contraatac. Vuit gols en els dos últims partits fan que el debat estigui més al costat, per ara, del nou tècnic que de l'essència del club.

Per al xoc d'aquest vespre, s'espera que Sergi Busquets recuperi la titularitat després d'haver entrat contra el Rayo en la rotació, el suplent del qual, Alex Song, va protagonitzar una gran actuació. També s'espera més participació d'un Iniesta estranyament desaparegut de les alineacions titulars. Donada la proximitat del partit contra l'Almeria (dissabte) i que dimarts de la setmana que ve el Barça tornarà a la Lliga de Campions -davant el Celtic-, el carrusel de canvis i rotacions es tornarà a posar en marxa. Cesc ha estat el jugador escollit per rotar i no ser convocat. Alba i Puyol són les úniques baixes per lesió.

La Reial Societat buscarà els punts que li permetin recuperar la confiança i ho intentarà en un Camp Nou que és possiblement el camp més inaccessible al llarg de la seva història. Els donostiarres estan en hores baixes en aquest inici de lliga i porten quatre jornades sense guanyar i tres partits sense marcar un gol. No sembla, doncs, que el Barcelona sigui el millor rival per recuperar sensacions; sobretot si es mira una estadística molt expressiva dels problemes blanc-i-blaus a Barcelona, on només han guanyat tres vegades en tota la seva història i el seu millor resultat, un empat a un gol, data ja de fa 18 anys.

L'entrenador de la Reial Societat, Jagoba Arrasate, tindrà probablement que introduir canvis respecte a l'últim partit contra el Màlaga (0-0) i possiblement l'entrada d'Alberto de la Bella i de Haris Seferovic siguin dos d'ells. Una altra posició que és dubte és la del mexicà Carlos Vela, desconegut en els últims partits després de la seva exhibició en els partits d'agost, i al qual el tècnic biscaí podria atorgar descans i deixar-lo a la banqueta inicialment. El central Mikel González, el lateral Carlos Martínez i el migcampista David Zurutuza, que té molèsties i ahir no es va entrenar amb el grup, s'han quedat fora de la convocatòria. d'Arrasate.