Els gols marquen la diferència en el futbol. La frase és una obvietat però, no per això, no menys real, i es va comprovar ahir en la que acabaria sent la primera derrota del Girona a Montilivi d'aquesta temporada. Els jugadors de Ricardo Rodríguez van controlar un candidat a l'ascens, van disposar de les primeres i més clares oportununitats de gol, però no van marcar. I sense encaixar cap gol el Las Palmas va anar fent, sempre al seu ritme pausat, per aprofitar un mal servei de córner, allò que tant empipa els tècnics, per treure una contra i marcar el gol decisiu (el 0-1 de Mayor en el minut 81). A partir d'allà les oportunitats desaprofitades abans per Eloi Felipe i Iván López van passar a ser història. Els canaris havien clavat el cop decisiu que, adornat pel 0-2 final d'Apoño, de penal, castigava excessivament un Girona tan lluitador com mancat d'aquell detall extra de qualitat, o de sort, que es necessita per derrotar un candidat a l'ascens

Un Las Palmas que ahir va guanyar a Montilivi sense córrer més del necessari, tocant la pilota i molt a l'estil canari. Apoño, un jugador del qual Ricardo Rodríguez deia divendres que "podria jugar a Primera Divisió a Espanya o en qualsevol altra lliga", tocava la pilota al mig del camp al costat de l'efectiu Vicente Gómez, per intentar alimentar de pilotes la bateria de talent del davant: Massoud, Tato Nauzet i l'etern Juan Carlos Valerón, que ja ha arribat als 38 anys. La pilota era per al Las Palmas, però, recordant l'empagalagós debat sobre la possessió que fa setmanes que envolta l'entorn barcelonista, el Girona no necessitava tenir la pilota per generar més perill que el seu rival. Els canaris, tot i pressionar bé al davant, només van acostar-se a pilota aturada en els primers 45 minuts. Fora d'això, com a molt, una centrada de Massoud que Tato no va arribar a rematar després d'una sortida poc convencional de Becerra en el minut 32.

El Girona, en canvi, no exhibia talent a cada control de pilota però feia tremolar Barbosa. El porter argentí del Las Palmas va veure com, quan només s'havien jugat set minuts de partit, Eloi Amagat es deixava anar per desenganxar-se de tothom al mig del camp i acaba xutant des de la mitja lluna. La pilota no va entrar escapolint-se fregant la base del pal dret de la porteria de Barbosa, però, allò ja va ser bastant més del que farien els canaris, i el seu futbol al ralentí, en l'aspecte ofensiu durant els primers 70 minuts de partit. Més clara encara va ser l'oportunitat de Felipe al minut 21. Una combinació entre el barceloní i Bordas va acabar amb un xut sec, des de dins l'àrea, que Barbosa aturaria amb seguretat. El Girona va marxar al descans amb dues oportunitats de gol, per cap dels visitants, però el parèntesi no el va refredar gens i els primers minuts de la segona meitat van ser dels millors dels jugadors que entrena Ricardo Rodríguez. Amb protagonisme per a Iván López, un lateral dret que no es quedarà gaires anys més jugant a Segona Divisió, els gironins van arribar un parell de cops consecutius per banda. En la primera, Juanlu no va poder enganxar la passada d'Iván López i en la segona Barbosa va aturar el xut del defensa cedit pel Llevant. La marxa del lateral valencià, va ser substituït per Ramalho per un problema muscular, va negar al Girona una alternativa en atac, i no és que en vagi sobrat, però el problema realment greu va arribar des de la profunda banqueta visitat.

Els diners permeten fitxar, el Las Palmas en va fer un grapat amb la venda de Vitolo al Sevilla, i Lobera va treure més rendiment dels seus canvis que no pas Ricardo Rodríguez dels seus. Tres de les peces ofensives canàries -Nauzet, Valerón i Tato - no varen haver de perseguir cap pilota quan ja estaven cansats pel pas dels minuts.Simplement ja eren a la banqueta i, en el seu lloc, Lobera havia posat sobre el camp tres nous davanters: Mayor, Asdrubal i Delev. El Las Palmas no renegava del seu futbol pausat, però tenia més aire que el Girona per córrer i més oxigen al cervell perquè els seus jugadors de talent trobessin la passada bona. Just abans de marxar, Nauzet ja havia posat a prova Becerra rematant a la mitja volta, però la sentència va venir del seus relleus. Mentre el Girona intentava crear perill, a cop d'esforç i treballant molts les jugades, el Las Palmas va a aprofitar un córner mal servit per Girona per robar la pilota a Timor i muntar una contra. Massoud la va posar en llarg a Mayor i l'exjugador de Sant Andreu i Ponferradina superava Becerra- Amb el 0-1 el Girona ja tenia el partit molt costa amunt i, tot i no tirar la tovallola i l'entrada d'Adrià Carmona al camp, ja no va poder remuntar. Un penal de Juncà a Asdrúbal, ja en el minut noranta, només va servir per exagerar la diferència amb el 0-2 ?d'Apoño.