Girona i Las Palmas protagonitzaran aquesta tarda el seu onzè enfrontament en sis temporades a Segona A. Tot un clàssic, perquè mentre els canaris són l'equip que més anys seguits fa que militen a la Lliga Adelante (8), els catalans ocupen el tercer lloc del rànquing (6), només superats pel Còrdova. Els andalusos i el Las Palmas són els dos únics rivals amb qui el Girona haurà coincidit cada any des del retorn a Segona la campanya 2008/09, després de l'ascens de l'Elx el juny passat i del descens de l'Osca.

Gols, emoció i molta igualtat. Això és el que prometen, si fem cas a les estadístiques, els duels entre el Girona i el Las Palmas. Després de deu enfrontaments el balanç no pot estar més equilibrat: quatre empats (curiosament, sempre en la mateixa temporada, 2008/09 i 2010/11) i tres victòries per a cada equip. Algunes de tant sonades com les de l'any passat, amb aquell 5-0 a l'estadi que els de Sergio Lobera van estar a punt de revenjar en la tornada (5-2), o, en clau gironina, el 0-1 (Peragón) de l'avant-penúltima jornada de lliga 2009/10 a l'estadi de Gran Canària que els jugadors van celebrar al mig del camp com si fos la permanència matemàtica. La realitat va fer patir, i molt, al Girona, que una setmana més tard perdia a Albacete i quedava condemnat a jugar-s'ho tot en l'últim partit contra el Múrcia (1-1 gràcies al miracle de Kiko Ratón).

A Montilivi el Las Palmas només hi ha guanyat un cop, la campanya 2009/10 (0-2), gràcies als gols de Saúl i Rondón. Era la penúltima jornada de la primera volta i l'equip vivia els seus pitjors moments des que Narcís Julià se n'havia fet càrrec rellevant Cristóbal Parralo. Els dos últims anys els canaris han sortit golejats: a banda del 5-0 del curs passat, en fa un parell van caure per 4-2 en un duel on els visitants s'havien col·locat amb un inquietant 0-2 a favor. Coro (2), Moha i Dani Nieto van acabar donant la volta al marcador per a l'equip que llavors dirigia Raúl Agné i que havia començat amb molts dubtes la lliga. Tants, que fins aquell partit, en la cinquena jornada, els blanc-i-vermells no van sumar el primer triomf.

La temporada passada Girona i Las Palmas van ser rivals en la lluita per l'ascens (tots dos van classificar-se pel play-off i van caure a mans de l'Almeria, l'equip que finalment es va endur el premi), tot i que també ho havien sigut per eludir el descens, tal i com va passar la temporada 2009/10, on van poder assolir l'objectiu.