El saldo de deu punts de quinze possibles que el Girona va aconseguir sumar dissabte passat a Lugo li va permetre igualar el millor inici de lliga a Segona (el de la temporada passada, amb Rubi a la banqueta) i avui el repte és encara més il·lusionant: la victòria batria totes les estadístiques i deixaria els blanc-i-vermells amb una quarta part de l'objectiu principal, la permanència, assolit. El futbol vol tornar a ser protagonista després d'una setmana convulsa per la delicada situació econòmica i que ha cobert un nou capítol amb la publicació al BOE de l'anunci del concurs de creditors.

Dos noms propis marquen l'actualitat esportiva: Chando i Chus Herrero. El Girona es va entrenar ahir al matí a porta tancada a l'estadi i malgrat que va trascendir que tots dos jugadors van participar a la sessió, Ricardo Rodríguez va amagar les cartes i, com és habitual quan juga a casa, no va donar convocatòria. Per tant no serà fins aquesta tarda quan se sabrà si el davanter ha superat les molèsties que el van obligar a ocupar la banqueta el cap de setmana passat a Lugo, i si el central aragonès, ja amb l'alta mèdica a la butxaca, entra als plans de l'entrenador. El més probable és que Chando pugui ser, com a mínim, suplent, i que el tècnic no vulgui forçar amb Herrero i s'estimi més reservar-lo per la següent jornada a Còrdova.

Al davant el Girona s'hi trobarà avui una de les plantilles més potents de la categoria, amb veterans il·lustres com Valerón, i clàssics com Nauzet Aleman, Tato i el porter Barbosa. De nou amb Sergio Lobera a la banqueta, el Las Palmas ha confeccionat un equip per lluitar per l'ascens, després de perdre'l el curs passat al play-off, i malgrat que les coses no han acabat de començar tant bé com voldrien (sumen sis punts gràcies a un triomf i tres empats), els canaris ho tenen tot per acabar lluitant entre els millors. Ricardo Rodríguez, en principi, hauria d'introduir poques variacions a l'esquema que ha sigut habitual en les darreres jornades, tot i que hi ha el dubte de veure si recorre al trivot Richy-Matamala-Timor o si introdueix Eloi tal i com va fer a Lugo. Felipe té molts números per actuar de fals "9", amb Bordas i Juanlu per les bandes, mentre que al darrere Migue i Mas semblen consolidats com a parella de centrals i Iván López i Juncà, en els laterals.

Bona entrada

Després de les discretes entrades que s'han registrat a Montilivi en els tres partits oficials que s'hi han jugat aquesta temporada (Alabès i Numància de lliga i contra el Ponferradina a la Copa), el club ha optat per oferir una localitat gratuïta a cada abonat vàlida per a menors de 14 anys. Entre aquesta promoció i l'horari del partit (diumenge a les 5 de la tarda), s'espera la millor entrada de la temporada, segurament per sobre dels poc més de 3.000 espectadors que s'han deixat veure per l'estadi en els anteriors enfrontaments. Una altra novetat del partit d'avui serà la recuperació de la revista Tots som Girona en format paper, després que darrerament només es pogués consultar a travès de la plana web. Serà entregada als aficionats a la sortida del partit.

El d'avui és el primer dels tres partits consecutius dels gironins en diumenge a les 5 de la tarda. La setmana que ve l'horari es repetirà a Còrdova i d'aquí quinze dies, a l'estadi, contra el Sabadell.