Cala Montgó, al terme municipal de l’Escala, rep aquest cap de setmana el primer campionat europeu de natació d’aigües obertes per etapes. La localitat altempordanesa és, entre aquest dissabte i diumenge, una de les seus de l’anomenada ProSwim Challenge, on participen nedadors tant en l’àmbit estatal com internacional per competir en tres distàncies diferents: 6 km, 3,5 km i 1,5 km.

A Cala Montgó, hi ha el punt de partida de Swim the Costa Brava, que, després de l’Escala, en la segona etapa, s’aturarà a Bergeggi (Itàlia) el 5 d’octubre.

“Un dels nostres objectius primordials ha sigut sempre fer del Swim the Costa Brava un esdeveniment internacional. Dels inscrits, més d’un 30% són estran­gers, procedents de Rússia, el Regne Unit, Suïssa, Itàlia, el Marroc i Alemanya, principalment”, expliquen des de Culture Sport 365, els organitzadors, els quals estimen arribar als 225-250 participants aquesta primera edició. Culture Sport 365 és una empresa escalenca, especialista en la construcció de piscines i espais welness totalment personalitzats.

Dissabte a la tarda, hi haurà el test de neoprens, un clínic de natació de nivell iniciació i avançat i el lliurament dels dorsals als nedadors.

Finalment, diumenge tindran lloc les competicions, a partir de dos quarts de nou del matí, amb les sortides de les diferents travesses. El lliurament dels trofeus està previst per a les tres de la tarda.

Setmana rosinca

Mentrestant, el Grup d’Esports Nàutics (GEN) de Roses organitzarà, amb la col·laboració de l’Ajuntament rosinc i Port de Roses, la Mediterranean Masters Week, una trobada internacional amb vocació anual, que engloba totes les disciplines de vela lleugera en la categoria Màster i que es desenvoluparà entre aquest dissabte i el 29 de setembre.

Amb la Mediterranean Masters Week (MMW), dirigida a regatistes màster -amb edats a partir dels 30 o 35 anys, depenent de la disciplina a la qual corresponguin-, el GEN busca combinar el desafiament de la competició amb la diversió d’unes curtes vacances al final de l’estiu, i fer-ne cita obligada en el calendari esportiu de qualsevol regatista màster en totes les classes. El MMW inclourà regates en les classes Laser, Finn, 470, Catamaran, Classe A, IOM i Patí Català. Màsters de totes les edats són convidats a participar en aquesta emocionant nova aventura que permetrà els entusiastes de tot el món poder gaudir de la Badia de Roses. Alhora, aquesta prova serà un aparador per al litoral altempordanès.

Del 21 al 24 de setembre, hi ha previstes les regates Laser i Finn, i aquest cap de setmana, el Trofeu TO BE Laser Master. Del 27 al 29, la regata de 470, de la classe A/Catamaran i de patí català de vela. Les regates Iom tancaran el calendari de la Mediterranean Masters Week, del 28 al 29 de setembre.