Maverick Viñales (KTM) va tornar a marcar el ritme en els entrenaments i avui sortirà des del primer lloc de la graella a Silverstone; una posició que fa sis curses que no aconseguia, des del Gran Premi de França el mes de maig. En la primera fila estarà acompanyat dels seus dos grans rivals en la lluita pel títol, Àlex Rins (KTM), segon, i Lluís Salom (KTM), tercer. El gironí és segon en el mundial amb 14 punts menys que Salom i 14 més que Rins.

Quan faltava menys de 30 minuts per al final dels entrenaments, Salom, que arrossega una lesió en el seu turmell esquerre des de fa dues setmanes -quan va caure en Indianapolis- es va posar al capdavant de la classificació amb un temps de 2:14.377. Ben aviat el va contestar Àlex Márquez; ho va fer en la seva cinquena volta i en la cinquena posició situant-se a 0.848 de Salom, poc abans que el finès Niklas All (KTM) se n'anés a terra quan era sisè. Maverick va pujar fins a la primera plaça en el seu novè gir i va tornar a baixar el seu temps en la desena volta amb 2:13.507, més de mig segon millor que Rins, segon, en el moment en el qual Àlex Márquez seguia els passos d'Ajo i s'arrossegava per la històrica pista del centre d'Anglaterra. Salom, guanyador al circuit txec de Brno diumenge passat, es va situar immediatament darrere de Viñales en millorar el seu temps dues vegades seguides els últims cinc minuts, ja a 0.441. Tot i això, Rins va tornar a la càrrega en la seva tretzena volta i va recuperar el segon lloc en la classificació a 0.192 per tancar la primera línia. De la seva banda, el pilot de Llançà Isaac Viñales (FTR Honda) va aconseguir la setena posició (2:14.623).

Márquez arrencarà primer

En la categoria reina, Marc Márquez (Honda) segueix en ratxa. Ahir en els entrenaments es va endur el duel que va disputar davant Jorge Lorenzo (Yamaha) i arrencarà des de la primera marca de la graella per davant del mallorquí. El de Cervera, que lidera el Mundial i ve d'imposar-se en les quatre últimes carreres, va superar al vigent campió del món en la seva penúltima volta quan va aturar el cronòmetre en 2:00.691 per superar el 2:00.819 de Lorenzo. El barceloní Dani Pedrosa es va conformar amb el cinquè millor temps després de veure's superat per l'anglès Cal Crutchlow (Yamaha) i l'alemany Stefan Bradl (Honda).

Finalment, en Moto 2, el japonès Takaaki Nakagami (Kalex) es va endur la pole davant la forta oposició que van exercir els catalans Tito Rabat (Kalex) i Pol Espargaró (Kalex) però finalment no passarien de la quarta i la sisena posició, respectivament.