El biker de Puigcerdà, Josep Antoni Hermida, es va penjar ahir la medalla de bronze en la prova de "cross country" dels Campionats del Món de BTT, que es disputen aquests dies a la localitat sud-africana de Pietermaritzburg.

Per segona vegada consecutiva, el títol va ser per al suís Nino Schurter, que va superar per set segons l'alemany Manuel Fumic, i per 21 el "Pistoler" de Puigcerdà, que es treu així el mal gust de boca que li va deixar el quart lloc dels Jocs Olímpics de Londres de 2012, on una avaria el va deixar sense opcions de podi.

Amb aquest bronze, el biker del Multivan-Merida va demostrar que té corda per estona. Lluny queda la primera medalla mundialista, va ser el 1999, ara fa 14 anys, amb un or per relleus que va obtenir a Suècia. L'any següent (2000), el de la Cerdanya va revalidar el títol a Sierra Nevada, mentre el 2001 es va penjar el bronze també per relleus. El 2005 a Livigno, Hermida va guanyar l'or individual, i el bronze per relleus. I la darrera medalla en un Mundial datava del 2010, amb l'or individual a Mont Sainte-Anne. Així doncs, amb el bronze d'ahir a Pietermaritzburg, Hermida ja suma set medalles en un Mundial absolut. Però el palmarès del de Puigcerdà també inclou una plata en els Jocs Olímpics d'Atenenes 2004, a part de 3 ors individuals en els Campionats d'Europa (2002, 2004, 2007), 2 plates (2001, 2009) i 2 bronzes per relleus (2003, 2004). En definitiva, un palmarès només a l'abast dels millors.

Sigui com sigui, ahir, Josep Antoni Hermida va tenir molt poques opcions per fer-se amb la victòria. I és que el vencedor, el suís Nino Schurter, de 26 anys i actual número 1 del món, va liderar la prova de principi a fi, en un circuit extremadament tècnic que durant la setmana havia provocat nombroses i espectaculars caigudes en la resta de curses.

Pel que fa a la cursa femenina, la francesa Julie Bresset, campiona olímpica, va revalidar com era d'esperar el títol mundial, en superar per cinc segons a la polonesa Maja Wloszczowska. El podi en la categoria femenina el va completar la suïssa Esther Süss, tercera a 1:06.