Divendres que ve l'Spar Uni Girona obrirà la pretemporada d'una nova campanya a la Lliga Femenina i en els darrers dies ha anat accelerant els moviments per conformar, novament, una plantilla de plenes garanties. Si fa uns dies s'anunciava una contractació espectacular com la de Charde Houston, ahir el club va fer públic que completarà el joc interior amb una jove promesa nord-america. Amanda Dowe, de 22 anys, viurà a Fontajau la seva primera experiència internacional després de tancar el curs passat l'etapa a la Universitat de Nord Carolina-Charlotte. Els números del curs passat permeten ser optimistes sobre què pot aportar: 11 punts, 11'7 rebots i 1'2 taps per partit. "La seva arribada respon a la necessitat de defensar, rebotejar i intimidar. L'èxit de la temporada dependrà en bona mesura de l'encert d'aquesta peça", reflexionava ahir l'entrenadora Anna Caula.

L'Uni, a pesar de les seves limitacions pressupostàries, ha aconseguit fitxar una jugadora alta (1'93) amb gran capacitat atlètica i molt valuosa a l'hora de rebotejar. Inicialment a Girona s'havien plantejat oferir la continuïtat a Bravard, però la nord-americana no va acceptar la retallada del sou que si que van aprovar les altres jugadores que s'han renovat i se la va descartar. Amb Dowe, l'Spar Uni Girona tanca el joc interior després de la ja anunciada arribada de la versàtil Houston i de la renovació de Jael Freixenet, que permet un joc més obert. Amanda Dowe arribarà a Girona el proper 6 de setembre per començar puntualment amb la resta de l'equip (només faltarà Houston) els entrenaments de pretemporada.

Chatzinikolaou és la següent

L'Uni anunciarà també en les properes hores l'arribada de l'anotadora grega Olga Chatzinikolaou (Zamora), amb la qual cosa la plantilla es donarà pràcticament per tancada, només a l'espera d'un darrer fitxatge si sortís la possibilitat. Les joves Comellas, Jodar, Ros, Diao Jou i Iho López s'entrenaran amb el primer equip i estaran en la seva dinàmica.