L'aventurer i presentador de televisió Álvaro Bultó , mort la setmana passada en un accident als Alps suïssos , va ser acomiadat aquest dijous per unes 600 persones , entre familiars , amics i personalitats del món de l'esport .

El funeral , presidit per una urna amb les cendres del mort , s'ha celebrat al tanatori del barri barceloní de Sarrià - Sant Gervasi , i s'ha iniciat amb la lectura del Poema de Mario Benedetti "No te rindas " .

Entre els assistents hi havia l'alcalde de Barcelona , Xavier Trias , amic de la família , i Alberto Fernández Díaz , el líder del PP a l'Ajuntament de la ciutat , amic i company del col · legi de Bultó , a més de molts esportistes que han donat el últim adéu al mort i han expressat el seu condol a tota la família .

Al funeral s'ha vist als tennistes Arantxa Sánchez Vicario i Jordi Arrese , els corredors motociclistes Sete Gibernau - nebot de Bultó - i Álex Clivillé , o exfutbolistes com Julio Salinas .

També han assistit persones vinculades a l'esport i a la televisió com l'expresident del FCBarcelona Joan Laporta , Jaume Roures , de Mediapro , l'actriu Elsa Anka , a més de moltíssims amics , que han volgut acomiadar-se de l'esportista , el novè dels deu fills d'una família molt coneguda i vinculada al motor de la capital catalana .

Qui no ha faltat tampoc ha estat Santi Corella , del projecte Ales , que estava saltant amb Álvaro Bultó a Suïssa quan va patir el tràgic accident .

Corella ha declarat que "s'ha perdut un gran esportista que destacava en qualsevol esport que feia i que requerís preparació i tècnica " .

Molt afectat , ha explicat que el salt en què va morir "era fàcil " tenint en compte que havien fet alguns molt més complicats , i que portava més de 13 anys saltant .

" Álvaro Bultó ha viscut 51 anys , però tots els que estem aquí, ara , no hem viscut tant com ho ha fet ell , perquè ho ha fet plenament i en això sí que ha estat un campió . Era molt vital i estava ple de vida i energia " , ha assenyalat Corella .

Sobre els motius pels quals no es va obrir el paracaigudes de Bultó , Corella ha dit que va ser simplement un accident , igual que també ocorren accidents en una casa , i que potser en saltar va fregar una roca que el va desestabilitzar .

Una altra versió comentada entre els assistents és que l'origen va poder estar en un canvi tèrmic del vent que el va precipitar al buit .

Corella ha explicat que quan va morir Bultó , el passat divendres al matí , portaven tota la setmana saltant al projecte Ales .

" Quan saltem ho fem d'una manera racional perquè no som uns bojos , tenim família , i tot està molt pensat i molt mesurat " , ha recalcat .

Álvaro Bultó , de 51 anys , va morir el passat 23 d'agost a conseqüència d'un accident mentre practicava " wingfly " ( salt al buit amb un vestit d'ales ) i no obrir-se el seu paracaigudes , a la zona de Stechelberg , a Lauterbrunnen , al cantó suís de Berna ( oest ) .

Dimarts passat , la Policia del cantó Berna va confirmar que havien conclòs les investigacions relacionades amb les restes de l'aventurer i presentador , però que la Fiscalia cantonal continuava les indagacions sobre les causes de l'accident i , concretament , el motiu pel qual no es va obrir la seva paracaigudes .

Nascut a Barcelona l'11 de juny de 1962, Álvaro Bultó va ser pioner a portar l'aventura a la petita pantalla amb espais a TVE com "Frontera límit" ( 1995 ) , en què va protagonitzar salts en caiguda lliure , submarinisme al costat de taurons i rutes en 4x4 .