El Barça va conèixer ahir el camí que ha de seguir per si vol enlairar la seva cinquena Lliga de Campions; un full de ruta que el portarà per destins coneguts com a Milà i Glasgow, i Amsterdam on se les haurà amb l'Ajax de Bojan. El sorteig de la fase de grups de la màxima competició continental de clubs de futbol va ser benèvol i els blaugrana no haurien de tenir ?gaires problemes per plantar-se als vuitens de final; el tram decisiu del trajecte fins a Praga, escenari que tornarà a acollir la final d'aquesta Champions 2013/2014. La fortuna no només va acompanyar el Barcelona sinó també el Reial Madrid, l'Atlètic de Madrid i la Reial Societat en el sorteig de la Lliga de Campions, en el qual van esquivar els grups més exigents, amb el Manchester City i el Bayern de Guardiola. El Juventus del veterà Pirlo és el rival més complicat per al Reial Madrid que no hauria de tenir cap problema per a passar a vuitens i desfer-se de Galatasaray i Copenhaguen.

Al grup A, la Reial Societat ess'enfrontarà, al potent Manchester United, al Xakthar Donetsk i al Bayer Leverkusen; al B, el Reial Madrid jugarà contra Juventus, Galatasaray i Copenhaguen i al G, l'Atlètic s'enfrontarà al Porto, Zenit i Àustria Viena. Aquest va ser el resultat del sorteig en el Fòrum Grimaldi de Mònaco per als conjunts espanyols, que van evitar contrincants del tercer bombo com Borussia Dortmund o Manchester City. També l'Atlètic va eludir els caps de sèrie més potents, com el Chelsea o el Bayern Munic, de la mateixa manera que la Reial Societat. A la resta de quartets, el Chelsea del portuguès José Mourinho i dels espanyols Fernando Torres, Juan Mata o César Azpilicueta va quedar enquadrat en el grup, en teoria, més accessible, l'E. Els seus obstacles cap a vuitens de final seran el Schalke 04, el Basilea i l'Steaua Bucarest. De la seva banda, el vigent campió, el Bayern Munic, dirigit per Pep Guardiola, estarà en el D al costat de CSKA Moscou, Manchester City i Viktoria Pilsen, mentre que la igualtat sembla garantida a l'F, format per Arsenal, Olympique de Marsella, Borussia Dortmund i Nàpols, i al C, ambr Benfica, París Saint Germain, Olympiacos i Anderlecht.

Vells coneguts

El director esportiu del Barcelona, Andoni Zubizarreta, va destacar que al Barcelona li havia tocat "un grup de grans clubs i molt futboler". El director tècnic del Barça va ironitzar sobre la coincidència un any més amb el Milan i el Celtic en la màxima competició continental: "Algun any posaran l'excepció que no puguin enfrontar-se equips que porten coincidint quatre anys seguits enfrontant-se. Ja ens ho sabem tot els uns dels altres". Del conjunt escocès va recordar que l'any passat va fer que el seu equip hagués de "treballar molt" i sobre els italians que "va costar remuntar l'eliminatòria" de vuitens de final.

També va valorar el resultat del sorteig Leo Messi, que va considerar que el grup "és difícil" amb equips que el conjunt blaugrana ja coneix. "Mai no hi ha grups fàcils a la Lliga de Campions. Coneixem el Milan, i vam jugar contra el Celtic la passada campanya. L'Ajax és un equip amb molta història a Europa", va subratllar.

"Són difícils, com sempre. ?Equips molt semblants i igualats, es veuran partits molt bonics. Som equips que ja coneixem i és un grup difícil", va insistir des del Fòrum Grimaldi de Mònaco.

També va valorar la darrera temporada del Barcelona, i va assegurar que "va acabar sent bona" perquè al final va aconseguir ?guanyar la Lliga per davant del Madrid. "Vam aconseguir un títol important. Vam acabar perdent en Lliga de Campions, contra el Bayern, que va ser superior a nosaltres. Esperem aconseguir aquest any més títols".