E

l Girona intentarà aquest dissabte perllongar una temporada més la malastrugança del Numància a terres gironines. Els homes de ricardo Rodríguez han començat d'allò més forts un campionat que encapçalen. Tanmateix els sorians també han fet un bon inici de curs i ja acumulen 4 punts, aconseguits amb un empat a Lugo (0-0) i un triomf davant el Jaén (4-2). La visita de dissabte a Montilivi es preveu doncs com un duel entre equips de la part alta. Això sí, el Girona a banda de comptar amb el factor camp a favor també tindrà l'estadístic. I és que el Numància només ha estat capaç d'esgarrapar un punt de les seves 6 visites -totes a Segona Divisió A- a terres gironines. Va ser la temporada 2009-10 amb el resultat final de 0-0. La resta, 5 derrotes i només 2 gols a favor.

Uns números que de ben segur voldrà trencar dissabte el conjunt d'Anquela. El tècnic andalús del Numància ha configurat un bloc sòlid, amb el gruix de la temporada passada (Julio Álvarez, Del Pino, Natalio) barrejat amb incorporacions de jugadors joves i amb projecció de la categoria (Gaffour i Vicente del Guadalajara i Sergi Enrich d l'Alcorcón), d'altres que han destacat a Segona B (Pedraza de L'Hospitalet) i Akapo de l'Huracán) i també algun del filial (Valcarce).

La malastrugança del Numància a Girona va començar la temporada 1949-50 amb la derrota clara i contundent per 3-0 a Vistalegre. La temporada següent els sorians tornarien a repetir desfeta aquest cop per 3-1. Sorians i gironins no es tornarien a enfrontar fins gairebé mig segle després. Va ser la temporada 2009-10 ja a Montilivi i el Numància va aconseguir un 0-0 davant el Girona de Narcís Julià. D'ençà d'aquell empat, tot han tornat a ser derrotes per als sorians. El curs següent (10-11), Despotovic i Chechu van donar el triomf als d'Agné per 2-0, el mateix resultat que un any després amb gols de Juanlu Hens i Jandro, en la primera victòria de Josu Uribe. L'any passat el resultat va ser de 3-1 amb gols d'Acuña, Jandro de penal i Benja per al Girona.