La temporada de pel·lícula que va fer el Girona el curs passat no va passar per alt a ningú. De reconeixements i homenatges, l'equip en va rebre un munt i les ofertes per als jugadors no van trigar a arribar. El primer a saltar va ser Rubi que no va poder rebutjar la proposta del Barça per incorporar-se al cos tècnic del primer equip de Tito Vilanova. Amb l'arribada de Gerardo Martino, Rubi segueix a peu de gespa al costat de l'argentí i malgrat la reestructuració que es farà a l'staff, sembla que l'argentí està content amb el maresmenc i el vol al seu equip més proper. La feina ben feta pels futbolistes blanc-i-vermells va cridar l'atenció d'equips de categoria superior i d'altres de Segona A. Javi Acuña va ser el primer de marxar cap a Anglaterra, al Wattford, mentre que Marcos Tébar ha fet el salt a Primera amb l'Almeria. El retard a l'hora de posar-se a negociar va que el Girona no pogués retenir altres homes importants com Benja, Luso o Jose, que es van estimar més tancar l'etapa de Montilivi i marxar al Còrdova els dos primers i a l'Omònia Nicòsia de Xipre, el de Taialà. La secretaria tècnica del Girona va descartar les renovacions de Dani Mallo, Ritchie Kitoko, Ion Vélez i Toni Moral, que han signat pel Lugo, Jaén, Alabès i Platanias grec, respectivament mentre Garmendia i Txiki encara no tenen equip. Finalment, dos homes que van començar però no van acabar la temporda amb el Girona com Dani Erencia i Ariday Cabrera han trobat destí a l'Sporting B i l'Hospitalet.

Encetada la nova temporada, els aficionats del Girona amants de seguir les evolucions dels seus ex en altres equips de ben segur han vist que és Tébar a qui més bé li van les coses. El madrileny ha estat titular amb l'Almeria les dues primeres jornades davant Vila-real i Getafe i té la confiança de Francisco Rodríguez, malgrat que el tècnic andalús l'ha substituït sempre abans d'acabar el partit. Tébar fa parella al doble pivot amb Verza i ha deixat l'ídol de l'afició local, Corona, a la banqueta. El que va ser la parella de Tébar l'any passat, Luso Delgado, no ha afluixat gens i de seguida s'ha guanyat la titularitat al centre del camp d'El Arcángel. Luso fa parella ara amb Abel Gómez i ha disputat els 180 minuts de competició fins ara. A Còrdova també hi ha arribat Benja. El davanter barceloní, autor d'11 gols amb el Girona l'any passat, encara trigarà a debutar, ja que es continua recuperant de la greu lesió de genoll que va patir al març.

Un altre dels pivots del Girona de l'any passat, Ritchie Kitoko, ha recuperat el somriure a Jaén. Maltractat per les lesions a Montilivi, el congolès ha fet una bona pretemporada i s'ha convertit en indiscutible per a Manolo Herrero, que li ha donat la batuta de l'equip al mig del camp. Kitoko ha estat titular tant a casa contra l'Eibar (1-2) com a Sòria davant el Numància (4-2).

Tota una institució al club i l'amo de la banda dreta com Jose Martínez va decidir fer les maletes cap a Xipre per viure una nova experiència. El de Taialà comença la lliga aquest cap de setmana al camp de l'Anorthosis Famagusta. Això sí, Jose ha tingut l'oportunitat de tastar la competició europea en la prèvia de la Lliga Europa contra l'Astra Giurgiu romanès. Jose va ser titular els dos partits i no va poder fer res per evitar l'eliminació del seu equip (1-1 a Romania i 1-2 a Nicòsia).

L'excapità gironí Dani Mallo va posar punt i final a una etapa de quatre temporades al Girona per acceptar la proposta de dos anys que li va fer un equip de la seva terra com el Lugo. Mallo, a qui el president Joaquim Boadas va embolicar en la seva famosa croada contra el joc brut, ha perdut la carrera per la titularitat sota pals del Lugo a favor de José Juan. El tècnic Quique Setién s'ha decantat per José Juan i Mallo, de moment ha de veure els partits des de la banqueta. Més lluny se n'ha anat Toni Moral. El mitjapunta terrassenc ha emigrat a Grècia, on prova sort amb el Platanias Chanias. Toni Moral, molt irregular i castigat per les? ?lesions el passat exercici, va sortir de titular contra el Veria PAE però a la segona jornada ja no va anar ni convocat davant l'Asteras Tripolis.

Menys sort estant tenint Joseba Garmendia i Txiki Urbistondo. El migcampista de Basauri, que va patir una greu lesió al genoll la temporada passada, s'entrena amb el Mirandés i confia rebre alguna proposta de Segona A abans del tancament del mercat aquest dilluns a mitjanit. Mentrestant, el defensa, de 34 anys, tampoc té equip i confia que, com va fer el Girona la temporada passada, algú se'n recordi d'ell a darrera hora i li ofereixi un contracte.