Ja feia dies que les negociacions entre l'Spar Uni Girona i Charde Houston estaven a punt de tancar-se i ahir l'entitat de Fontajau va fer-ho oficial. La nord-americana, fitxada per jugar d'aler pivot, tot i que també pot fer-ho com a aler, vestirà la samarreta del club gironí com a mínim fins aquest Nadal. El contracte que ha segellat amb l'Uni indica que si alguna de les dues parts desitja tallar la relació, té fins les vacances nadalenques per anunciar-ho. D'aquesta manera, la jugadora quedaria totalment desvinculada de l'equip de Caula. Si no ho fa, ambdues parts estarien compromeses fins que finalitzi la Lliga Femenina.

L'ajust pressupostari ha portat el club a incloure, en tots els acords amb les noves incorporacions, aquesta característica. Així, la contractació de la grega Olga Chatzinikolaou, que podria fer-se oficial avui o demà mateix, o la de la pivot americana que la direcció esportiva segueix cercant, compliria amb els mateixos requisits.

Tot i haver segellat el seu contracte, Houston no s'incorporarà a les ordres d'Anna Caula fins, com a mínim, el 15 de setembre, perquè en aquests moments està disputant la WNBA amb els Phoenix Mercury. La temporada regular als Estats Units acaba el 15 de setembre, però tot sembla indicar que es classificaran pel play-off. Així, si les eliminessin aviat podria aterrar a Girona a principis d'octubre, però si acabessin lluitant pel títol no ho faria fins el 20 d'aquest mateix mes. Caula i el seu cos tècnic tenen l'esperança de poder-hi comptar pel 10 d'octubre, dia de la final de la Lliga Catalana a casa contra la Seu d'Urgell, o el 12, quan es donarà el tret de sortida a la Lliga Femenina.

La californiana, de 27 anys i 1,85 metres, acumula una dilatada trajectòria a Europa, on ha militat en diferents equips com el Tarbes (França), Kosice (Eslovàquia) o Praga (República Txeca). A més, ha disputat diverses edicions de l'Eurolliga. Formada a la Universitat de Connecticut, entre els estius del 2008 i el 2012 va vestir la samarreta dels Minnesota Lynx de la WNBA. L'any 2009 va aconseguir ser All-Star. En paraules de Caula, Houston és "la jugadora referent que l'Uni cercava".