En la tornada a la competició després de les tres setmanes de descans, les coses no van canviar. El pilot alemany Sebastian Vettel (Red Bull) segueix intractable i ahir va certificar la seva cinquena victòria de la temporada al circuit de Spa-Francorchamps. L'asturià Fernando Alonso (Ferrari) va acabar segon i el britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va completar un podi en el qual Vettel va pujar-hi després de completar les 44 voltes del circuit belga amb un temps de 1:23:42.196. Alonso va arribar 16.8 segons més tard, mentre que Hamilton va distanciar-se fins a deu segons de l'espanyol. Per darrere seu van fer-ho el seu company d'equip, l'alemany Nico Rosberg (Mercedes) i l'australià Mark Webber (Red Bull).

Vettel va col·locar-se líder pràcticament des dels primers revolts, superant Hamilton, que partia des de la pole position i va haver de suportar l'avançament de l'alemany en passar-se de frenada en un dels primers revolts. El ritme del tricampió del món va ser inigualable per a la resta de rivals, que van contemplar com Vettel arrodonia la seva cinquena victòria consecutiva sense cedir ni una de les 44 voltes en tota la cursa. Des de la novena posició de sortida, Fernando Alonso va protagonitzar una gran remuntada, marcant amb el seu Ferrari un ritme superior al del Mercedes de Hamilton que, impotent i malgrat sortir primer, només va poder tancar la cursa en tercera posició.

En contra de totes les previsions, ahir no va caure ni una sola gota sobre el circuit de Spa-Francorchamps. La carrera va iniciar-se amb una gran sortida d'Alonso, que va pasar del novè al cinquè lloc. L'asturià va quedar-se just darrere Jenson Button, al qual va avançar sense gaires complicacions més endavant. Llavors va ser el torn de deixar enrere el Mercedes de Nico Rosberg. Alonso va saber-se aprofitar del canvi de pneumàtics de Hamilton per col·locar-se darrere Vettel. Era la volta 14, i d'allà ja no el trauria ningú. Ell tampoc podria aconseguir acostar-se a Vettel, que com de costum, va brillar sobre la pista belga. L'alemany, que partia segon, va superar Hamilton en el segon revolt i a partir d'aquí ja no va atrpar-lo ningú. Mentrestant, el finlandès Kimi Raikkonen (Lotus) va veure's obligat a abandonar la cursa per problemes amb el seu monoplaça.

Des de la meitat de la carrera fins al final va ser tota una contrarellotge entre Vettel i Alonso. El pilot de Red Bull, amb gairebé vuit segons d'avantatge, va anar agafant cada vegada més marge respecte al seu perseguidor amb un pilotatge exquisit i un cotxe que segueix sense tenir rival. Tot i això, el Ferrari de Fernando Alonso, que tants maldecaps li ha portat al llarg de la temporada, va donar senyals de millora i ahir va respondre a l'alçada de les expectatives. L'escuderia italiana ha millorat el monoplaça.

Amb tot, Sebastian Vettel segueix intractable al capdavant de la classificació general del Mundial de Pilots amb 197 punts, seguit per Fernando Alonso (151) i Lewis Hamilton (139). Els altres dos pilots que arriben al centenar de punts són Kimi Raikkonen (134) i Mark Webber (115). Pel que fa el Mundial d'Equips, l'escuderia Red Bull Racing-Renault pren cada vegada més avantatge respecte als seus perseguidors (Mercedes i Ferrari, respectivament) i tot sembla indicar que tornaran a endur-se el campionat. Ferrari, amb 218 punts, és tercer amb gairebé un centenar menys que Red Bull (312). Entre ells hi queda l'escuderia Mercedes (235).

De la mateixa manera que el seu equip, Vettel condueix a tot gas cap al títol mundial, que el consagraria com un dels millors pilots de la història amb quatre campionats, només superat per Schumacher (7) i Juan Manuel Fangio (5). Abans, però, queden vuit Grans Premis. La propera cita de la Fórmula 1 és d'aquí a 2 setmanes a Monza (Itàlia).