Potser s'hi han fixat: el Girona-Alabès de la primera jornada va començar un parell de minuts abans d'hora i dissabte, a Eibar, el col·legiat González Fuertes ho tenia tot a punt quan en faltaven quatre per a les set, l'hora marcada per l'inici. El secret de la puntualitat suïssa d'aquesta temporada als partits de la LFP s'explica per la circular que s'ha fet arribar a tots els clubs, on s'explica que "s'ha insistit molt als col·legiats perquè apliquin rigor per aconseguir que els partits comencin a l'hora exacta" i s'especifica que els àrbitres tenen ordre d'especificar a l'acta qualsevol retard, per mínim que sigui, tant a l'inici del partit com després del descans. Una presentació d'equips base, un jugador despistat o un sorteig que s'allarga massa poden acabar representant, per a l'equip infractor, multes de fins a 3.000 euros i la suspensió de fins a dos mesos per als responsables, en cas d'una primera infracció, i d'expulsió de l'entrenador i suspensió de fins a tres partits en cas de reincidència.

L'exemple d'Eibar va ser ben evident. Faltaven quatre minuts per a l'inici del partit i els jugadors locals, els del Girona i l'àrbitre ja eren sobre la gespa amb els sortejos fets i la pilota a punt de ser sacada des del mig del camp. De sobte, però, González Fuertes es va adonar que tots plegats s'havien afanyat massa i va tenir els futbolistes d'un i altre equip pilotejant tres minuts abans no va donar la conformitat. Davant l'amenaça de sancions els clubs de la LFP estan accelerant l'entrada al camp. És, en part, també una petició de les televisions, que enllacen un partit darrere l'altre i que a vegades, per poc que s'allargui un, amb prou feines tenen temps de connectar amb el següent per oferir-ne la sacada inicial.

Un altre aspecte que els àrbitres també tenen la consigna de vigilar és el del llançament de pilotes al terreny de joc, independentment de si el partit està o no aturat. La multa prevista per la Federació per al club infractor és de 3.000 euros i avís de clausura. Si la pilota la llança un futbolista o qualsevol ?membre de la banqueta, s'expulsarà el responsable i tindrà tres partits de sanció. Si no s'identifica l'autor, es farà fora l'entrenador. Si qui fa la falta és un aplegapilotes, el delegat de camp serà expulsat i sancionat.