L'irlandès Nicolas Roche (Saxo Bank) va endur-se la segona etapa de la Vuelta 2013, disputada entre Pontevedra i l'Alto do Monte Da Groba. Un total de 177,7 quilòmetres que van acabar en alt i que van permetre a l'italià Vicenzo Nibali (Astana) guanyar-se el dret a vestir el mallor roig del líder.

Amb un temps de 4h.37.09, Roche va ser el primer de creuar la línia de meta, amb dos segons d'avantatge sobre l'espanyol Dani Moreno (Katusha) i sis respecte l'italià Domenico Pozzovivo (Ag2r). Aquests dos van ser els que van completar el podi de l'etapa d'ahir en terres gallegues. Pel que fa Alejandro Valverde, un dels grans favorits per adjudicar-se la victòria a la general, el murcià va entrar a dotze segons de Roche. Darrere seu, un dels altres candidats, el ciclista de Parets del Vallès Joaquim Rodríguez. Dos segons més tard, el nou líder Vicenzo Nibali. El que va despenjar-se i pràcticament va signar la seva sentència per la lluita pel títol van ser Samuel Sánchez, que va perdre prop de tres minuts.

El protagonisme de la jornada van assumir-lo de sortida tres homes, l'espanyol Francisco Javier Aramendía (Caja Rural), el neozelandès Greg Henderson (Lotto-Belisol) i el danès Alex Rasmussen (Garmin-Sharp). Aquest trio de corredors va arribar a disposar de més de dos minuts d'avantatge, però a nou quilòmetres pel final i en plena ascensió, el grup dels favorits va entrar en acció. El fort vent en contra va acabar tallant la progressió dels tres escapats, que van acabar cedint i Roche va poder-se imposar. D'aquesta manera, l'irlandès va col·locar-se segon a la general, a només vuit segons de Nibali.Avui es disputa la tercera etapa encara en terres gallegues, entre Vigo i Vilagarcía de Arousa, amb 184 quilòmetres de recorregut i final també en alt, al Mirador de Lobeira.