El Barcelona, sense la seva gran estrella Leo Messi, va necessitar un llançament des de més enllà de l'àrea del defensa brasiler Adriano per vèncer davant un Màlaga que va tenir l'empat en un xut de Fabrice, que va impactar amb el pal, i dues jugades al final, que va solucionar Víctor Valdés en el minut 90 amb dues intervencions seguides a Sebastián Fernández i Fernando Tissone.

L'equip malagueny debutava a La Rosaleda amb un equip pràcticament nou, amb un altre entrenador, l'alemany Bernd Schuster, i amb només cinc jugadors a l'equip titular que continuaven respecte a la temporada passada: Willy Caballero, Sergio Sánchez, Gámez, Camacho i el davanter Roque Santa Cruz.

No va ser l'únic equip que ahir va plantar-se sobre la gespa amb diversos canvis. També el Barcelona del Tata Martino va realitzar diverses variacions respecte a la primera jornada de Lliga: Adriano, Song i Iniesta van entrar, respectivament, per Alves, Busquets i Messi. A més, el tècnic barcelonista va mantenir al davanter brasiler Neymar a la banqueta. Però a qui va trobar a faltar sobretot el Barça va ser a l'argentí.

El partit va començar molt viu, ràpid i amb domini blaugrana, però amb problemes per crear per a la línia traçada per Schuster al centre del camp amb Darder, Tissone, Camacho, Pawlowski i Fabrice. El Màlaga sortia amb valentia al contracop i en el minut dos el migcampista argentí Tissone va avisar amb un llançament que va marxar desviat.

Tot i així, el Barcelona, amb el seu futbol de combinació, intentava arribar a la porteria de Willy Caballero. Un error en el rebuig amb el peu del porter del conjunt malagueny va estar a punt de d'aprofitar-lo el xilè Alexis Sánchez, però l'atacant del Barça es va tancar massa l'espai i va acabar sense recursos per fabricar una bona ocasió.

A mesura que anaven passant els minuts, el conjunt blaugrana dominava i tancava pràcticament dins de la seva àrea el Màlaga, que pretenia evitar totes les línies de passada. Malgrat un llançament de falta d'Antunes que va avortar Valdés, el quadre català va continuar amb el seu plantejament davant un Màlaga excessivament defensiu que pràcticament no podia sortir dels seus dominis i que s'encomanava a la pilota aturada per intentar generar perill.

Encara que no estava gaire fluid, el Barcelona va trobar el premi al seu domini amb un xut des de la distància d'Adriano que es va esmunyir per la dreta de Willy Caballero, que no s'esperava un xut tan ajustat com el del brasiler.

Va arribar-se al descans amb el 0-1 i un canvi per lesió, en quedar-se al vestidor el golejador Adriano, substituït per Dani Alves. La pel·lícula del partit no va canviar. El Barcelona dominador i el Màlaga esperant algun error o alguna acció d'estratègia per intentar empatar.

La sentència va poder arribar en una rematada amb l'esquena del defensa Gerard Piqué, després d'una falta lateral, que va colpejar al travesser quan tot just s'arribava al quart d'hora de la represa. El partit transcorria sense gaires variacions i Martino, veient que el marcador no es movia, va donar minuts al davanter brasiler Neymar, que va substituir Pedro en el minut 63, per intentar augmentar l'avantatge.

Però la velocitat la va oferir seguidament el lusità Eliseu, que també va sortir al terreny de joc, i una jugada seva per l'esquerra amb el paraguaià Roque Santa Cruz, va acabar amb una bona passada per a Fabrice, que es va fer un embolic a dins l'àrea i tot i això va acabar enviant la pilota al pal esquerre de la porteria de Víctor Valdés.

Veient que el marcador no es movia i que el Barça, cada cop més apagat, no feia gaire sensació de perill, Schuster se la va jugar faltant només catorze minuts amb dos canvis ofensius, l'entrada de l'uruguaià Sebastián Fernández i del xilè Pedro Morales.

Apareix Valdés

El Barcelona no havia gaudit de gaires ocasions fins aquell moment, encara que la velocitat de Neymar creava problemes a la defensa. El mateix brasiler va fregar el 0-2 amb un llençament de falta al qual va respondre, magistralment, Caballero.

Aquesta acció potser va donar ales a un Màlaga que va començar a creure realment en l'empat i que el va tenir a prop de nou, però Víctor Valdés, amb una doble intervenció a una rematada de cap de Sebastián Fernández i després de Tissone, va protegir la victòria, que manté al Barça al capdavant de la classificació.