Marc Márquez (Repsol Honda) va augmentar ahir el seu avantatge en el campionat del Món de MotoGP amb una magistral carrera al Gran Premi de la República Txeca en la qual va batre els seus màxims rivals, en un mà a mà amb Jorge Lorenzo ( Yamaha) i Dani Pedrosa (Repsol Honda).

Márquez suma ja 213 punts per 187 del seu company d'equip i 169 del vigent campió del món, Lorenzo. Márquez, a més, es converteix amb aquesta victòria en el primer pilot en la història que ?l'any del seu debut guanya quatre grans premis consecutius en la categoria reina: Alemanya, Laguna Seca, Indianapolis i la República Txeca. L'únic que ho havia fet fins ara era el nord-americà Kenny Roberts el 1978.

Lorenzo, que dissabte comentava la importància de fer una bona sortida des de la segona línia i que era gairebé impossible posar-se primer a la volta inicial, va fer, precisament això. Lorenzo no només es va posar primer a les primeres de canvi, sinó que a més va fer la volta ràpida en la segona. Márquez va contraatacar de seguida amb una volta ràpida en la tercera. La carrera va quedar dividida. Primer, Lorenzo sol, després les dues Honda de Repsol i després Crutchlow, Bautista i Rossi, a dos segons de l'espanyol de Yamaha.

Amb Márquez davant, ell i Pedrosa van començar a retallar aquest segon gradualment al vigent campió del món de MotoGP, de manera que a 15 voltes per al final, Márquez ja estava a quatre dècimes de Lorenzo, poc abans que Crutchlow caigués sobre l'asfalt de Brno en la seva baralla amb Bautista i Rossi per ser quart. Posició amb la qual es faria l'italià en el desè gir.

A nou voltes per acabar, la pluja va començar a caure sobre la pista txeca, però cap dels pilots es va acovardir davant d'ella. I Márquez menys que ningú. En la setzena va superar Lorenzo en la baixada del circuit, però el campió de 2012 va saber tornar a prendre el comandament en una espectacular maniobra.

Marc Márquez es posaria una altra vegada primer a la pujada per liderar la prova amb sis voltes per disputar-se, amb Pedrosa tercer i Bautista, quart, per davant de Rossi.

Dues voltes més tard, Lorenzo li tornava a Márquez, però aquest no va trigar més de mig minut a recuperar el liderat, prendre un lleu avantatge i deixar la Yamaha, inferior a les Honda per fer-se amb el quart triomf consecutiu aquesta temporada, i situar-se una mica més líder del Mundial.

El de Cervera assegurava després de la cursa d'ahir al circuir de Brno no pensar en el Mundial, però la realitat és que el debutant a la categoria reina ja té ara 26 punts de diferència respecte Dani Pedrosa al capdavant del Mundial i 44 sobre Lorenzo. Tot un rècord.

Márquez suma ja 213 punts al Mundial per 187 de Pedrosa, 169 de Lorenzo, 143 de Rossi i 127 de Crutchlow, amb Bautista en la vuitena plaça amb 92 i Aleix Espargaró desè amb 62. A poc a poc l'avantatge comença a ser considerable.

Sigui com sigui, la realitat és que, després d'onze curses, Márquez ha acabat sempre al podi, menys a Itàlia on no va puntuar. La següent prova, per seguir fent història, la setmana vinent al Regne Unit al circuit de Silverstone.