Alex Rins (Estrella Galicia 0'0) s'ha imposat al Gran Premi Red Bull de Indianapolis de Moto3 en una disputada cursa disputada fins a la línia de meta amb el seu company Alex Márquez (Estrella Galicia 0.0) i Maverick Viñales (Team Calvo) . Minvat físicament, el líder del Campionat Lluís Salom ha signat la cinquena posició.

Segona victòria consecutiva i tercera al Campionat per Alex Rins, el més consistent aquest diumenge en una atapeïda cursa que ha tingut tres candidats a la victòria fins a l'últim gir.

Després de la seva victòria a Alemanya, Rins s'ha convertit en el cinquè pilot més jove en la història del Campionat a guanyar dues victòries consecutives i, el més important, ha reforçat les seves expectatives en la campanya 2013 en retallar diferències amb l'encara líder Luis Salom.

Arthur Sissis, que ha sortit des de la sisena posició, ha estat el líder inicial de la prova, però l'australià només ha aguantat dos girs al capdavant de la cursa. A la tercera l'han avançat en ràpida successió Viñales, Márquez i Rins, el trio que a partir d'aquest moment ha ocupat les posicions de podi.

Jack Miller s'ha anat a terra en la quarta volta, quan rodava en sisena posició. L'australià del Caretta Technology-RTG ha perdut el control del seu FTR Honda al revolt 2 de l'IMS i ha resultat amb una fractura de la clavícula dreta. En aquesta fase de la cursa també han quedat eliminats de la prova Eric Granados i Lorenzo Baldassarri.

Al davant, els tres espanyols han provat les seves forces alternant al capdavant del grup però cap d'ells ha pogut materialitzar un avantatge sobre els seus rivals i s'ha jugat seves opcions en els últims girs. El barceloní del estrella Galícia ha imposat la seva velocitat per guanyar-li la partida al seu company Alex Márquez, que ha aconseguit avui el seu primer podi mundialista.

Maverick Viñales ha signat la tercera posició i ha completat el podi d'Indianapolis. Després de la caiguda de dissabte, Luis Salom ha tingut evidents dificultats per seguir el ritme dels més ràpids. El líder del campionat ha competit minvat de facultats, amb una infiltració en el seu masegat peu esquerre. El balear, que havia pujat al podi en totes les curses de la temporada, ha rodat en sisena posició de la segona meitat de la cursa. En l'últim terç ha pogut superar el seu company de garatge Sissis ia continuació també a Jonas Folger, però l'alemany li ha tornat l'avançament i ha creuat per davant d'ell, en quarta posició. Salom pot consolar-se amb el fet que el seu esforçat cinquè lloc d'avui el manté al capdavant del campionat, encara que només amb 9 punts d'avantatge sobre Viñales.

Sissis ha estat finalment sisè i després d'ell Zulfahmi Khairuddin (Red Bull KTM), Miguel Oliveira (Mahindra Racing), Romà Fenati (San Carlo Team Itàlia) i Jakub Kornfeil (Redox RW Racing GP) han completat les deu primeres posicions.

Efrén Vázquez, que dissabte va signar la seva millor classificació de l'any (4t), ha hagut d'abandonar a dues voltes del final per un problema mecànic quan rodava entre els vuit primers.

Viñales esperava més

"Avui esperava aconseguir alguna cosa més que un tercer lloc, però després de gairebé caure i perdre un segon, acabar al podi és molt important. També he hagut de prémer fort per recuperar i això m'ha passat factura amb els pneumàtics en les últimes voltes. Però estic content amb el resultat, estem treballant al màxim en cada carrera per estar al davant i ens falta un punt que hem de trobar per intentar guanyar. Però segur que treballant amb el meu equip ho aconseguirem ".