Sigui o no de números, podrà comprovar sense vacil·lar ni un moment que sis punts són un botí molt més suculent que no pas tres. És innegable. Ho sap vostè i qualsevol lector. Ho sap Ricardo Rodríguez i també n'és conscient el vestidor del Girona. Jugadors i cos tècnics enfilaven ahir cap a Eibar amb aquesta mateixa idea: fer bona la victòria contra l'Alabès en l'estrena amb un resultat idèntic aquesta mateixa tarda a Ipurua (19:00 hores/Esport3). Arrencar la temporada amb dues alegries en les dues primeres jornades és la missió de Ricardo i els seus homes. Ho intentaran contra un Eibar motivat, sobretot després de retornar a la categoria amb un triomf a Jaén. I també amb baixes importants, ja que Adrià Carmona és l'única novetat gironina respecte l'última convocatòria.

Al Girona li espera un partit "diferent" al del debut amb l'Alabès. Ho creu Ricardo Rodríguez, que no se'n refia d'un Eibar al que considera com a "molt bon equip", un vestidor capaç de practicar un futbol col·lectiu lluny de la pilotada llarga que el caracteritzava uns quants anys enrere. "No és l'Eibar típic de fa quatre o cinc temporades", adverteix l'asturià. "Llavors no tenia gairebé la iniciativa, però ara disposa de jugadors interessants que poden fer mal al rival. Del mig del camp cap endavant té futbolistes amb capacitat per solventar el partit i no utilitzar sempre el joc directe", afegeix.

Això, sumat a la "solidesa defensiva" i a la "intensitat" que el conjunt armero practica, i sobretot a les petites dimensions de l'estadi d'Ipurua, fan que Ricardo tingui en ment dibuixar un trivot al mig del camp per evitar qualsevol ensurt inesperat. "Esperen un partit de segones jugades. Ells busquen molt Arruabarrena i, en aquest sentit, el trivot ens donaria més consistència. És una alternativa que estem valorant", es justifica. Així mateix, sembla que Richy tornaria al mig del camp, secundat per Matamala i Timor. Al darrere, Carles Mas i Migue tornarien a formar l'eix, donada la baixa per lesió de Chus Herrero. David Garcia ocuparia el lateral esquerre, mentre que el dret seria per a Ramalho, qui podria estrenar titularitat. Al davant, l'opció de situar un davanter de referència com Chando guanya enters i les bandes serien per a Juanlu i Felipe Sanchón.

Un rival motivadíssim

Si el Girona arriba reforçat després del debut triomfal contra l'Alabès, l'Eibar també es presenta a la cita d'aquesta tarda amb la moral pels núvols. Acaba de plantar-se a Segona A passats uns anys d'absència i en l'estrena, els de Gaizka Garitano es desfan del Jaén a La Victòria (1-2). Un escenari idoni que ha instal·lat al vestidor armero un clima de confiança majúscul que vol créixer encara més amb la primera victòria a casa de la temporada.

Ipurua presentarà una gran entrada per al retorn de l'Eibar a la categoria d'argent, una ocasió ideal perquè l'estadi inauguri la nova gespa. S'hi presentarà el conjunt basc amb un onze molt semblant al que va emportar-se el triomf en la jornada inaugural i amb homes com Gilvan, Diego Rivas i Urko Vera, els últims reforços en aterrar, com a noms destacats que poden fer mal al Girona. I no només ells, ja que el bon rendiment de Jota Peleteiro a la mitjapunta i la presència, probablement, d'Arruabarrena en punta d'atac, poden posaren més d'un problema a la defensa blanc-i-vermella, que haurà d'estar ben atenta en una cita de màxima exigència.

Garitano podrà comptar de nou amb la presència d'Errasti, baixa la passada setmana per una lumbàlgia, encara que no és segur que el migcampista surti a l'equip titular