Molts culers es van posar les mans al cap la mitjanit de dimecres a dijous quan van veure que Leo Messi havia de retirar a la mitja part del partit de la Supercopa contra l'Atlètic de Madrid. Les imatges difoses per la televisió al descans van demostrar com, efectivament, el crac argentí es tocava la part posterior de la cuixa dreta amb cara de pomes agres. Després de les revisions mèdiques pertinents, i per descans dels aficionats al Barça i al futbol, en general, l 'astre blaugrana només pateix "un hematoma intramuscular poscontusional al bíceps femoral de la cuixa esquerra". Traduït en altres paraules, no pateix una lesió muscular sinó una simple contusió. Molts ja poden respirar tranquils.

El cop va patir-ho durant la disputa del primer temps al Vicente Calderón, fet que va obligar-lo a quedar-se a la banqueta a la mitja part. La primera exploració d'ahir del metge de l'equip, Ricard Pruna, ja va indicar que no es tractava d'una lesió muscular sinó d'una contusió produïda per una acció del joc. Malgrat això, el menut davanter va ser reemplaçat per Cesc Fàbregas a la represa, per evitar mals majors. Ahir al migdia van fer-li més proves i van concloure que la seva musculatura no està afectada. De moment és dubte pel partit de lliga de diumenge a Màlaga i també per la tornada de la Supercopa al Camp Nou dimecres de la setmana entrant. Tot dependrà, tal i com van informar els servies mèdics del club, de "l'evolució de l'hematoma", que marcarà "la disponibilitat del jugador per als propers partits". El Tata Martino haurà de fer cas als metges per poder comptar amb la inestimable ajuda del millor futbolista del món.

Messi no acaba d'arrencar

Dels últims 27 partits que Messi ha jugat amb la selecció o amb la samarreta del Barça, l'argentí només ha completat els 90 minuts en una ocasió. Una dada xocant que revela que, efectivament, no acaba d'arrencar. Les petites lesions no paren de torturar-lo.

El calvari de Messi va començar a París el passat 2 d'abril, en la disputa dels quarts de final de la Champions davant el PSG. Al Parc dels Prínceps també va veure's obligat a retirar-se al descans, i des de llavors ja fa cinc mesos que només ha pogut jugar tot un partit sencer. Cal recordar que només va jugar sencer el partit de semifinals de Champions a l'Allianz Arena (4-0), i en canvi a la tornada va començar a la banqueta. Part de la justificació la trobaríem amb què Leo gairebé no ha descansat en tot l'estiu, i que la gira per Àsia no li ha fet cap bé.