"És veritat que resulta una mica estrany tenir tants anys i seguir en actiu però com que mantinc la il·lusió, no hi tinc cap problema", deia Darryl Middleton el mes de març en una entrevista sobre com li estava anant la temporada a la LEB Or amb l'Alacant. Faltaven quatre mesos perquè fes 47 anys (els va celebrar el 21 de juliol) i com sempre feia els darrers anys -també a Girona-, llançava pilotes fora quan li preguntaven pel seu futur. Entrant a la recta final d'agost Middleton continua desfullant la margarida. El veterà pivot, establert a Alacant, dubta entre seguir jugant -podria fer-ho al mateix equip que la temporada passada, tot i que per problemes econòmics ha baixat a LEB Plata- o centrar-se definitivament en les diverses propostes que li han fet empresaris alacantins per muntar negocis relacionats amb l'altra seva gran passió: la gastronomia.

Com és habitual en ell als estius el pivot de Queen's ha seguit un estricte pla de treball per mantenir-se en forma. Ha estat alguns dies a Girona, on se l'ha pogut veure entrenant tir a Fontajau o en un conegut gimnàs, però bona part de les vacances ha estat a Alacant, una ciutat on es troba molt còmode i on ha pogut conèixer empresaris del món de la gastronomia que l'estan temptant perquè deixi definitivament el bàsquet i es llanci a la cuina. Middleton va arribar a Alacant la temporada passada després de la fallida del Sant Josep. Havia jugat les quatre últimes temporades al refundat club gironí (una a LEB Bronze i tres a LEB Or) després de l'enfonsament de l'Akasvayu a l'ACB. El pivot també el va viure presencialment, perquè va jugar a Fontajau amb els Sada, Gasol, San Emeterio i companyia les dues últimes campanyes del faraònic projecte de Josep Amat.

Middleton és una institució per al bàsquet en general i, particularment, per al gironí, després d'haver jugat 10 temporades a la ciutat en cinc etapes diferents, quatre al CB Girona (91-92, 96-98, 99-2000 i 2006/08) i una al Sant Josep (2008-12, amb un parèntesi fugaç de retorn a l'ACB via el València que dirigia Svetislav Pesic el 2011. Darryl ho ha guanyat tot, Eurolliga inclosa (Panathinaikos) i l'estiu passat, després de la decebedora experiència que havia viscut a Fontajau amb els problemes econòmics que van acabar decapitant el Sant Josep, encara va tenir ganes de seguir en actiu i va acceptar l'oferta de l'Alacant.

Tot i ser, gràcies a l'oferta del València, el jugador més veterà que ha jugat mai a l'ACB (ho va fer amb 44 anys i 7 mesos) superant mites com Mike Higgins, André Turner i Chichi Creus, Middleton va aterrar al Lucentum amb l'objectiu d'ajudar l'equip a pujar a la màxima categoria. Al vestidor hi va coincidir amb el base de Llagostera Albert Sàbat i la feina es va fer: van assolir l'ascens derrotant al play-off l'Andorra a la seva pròpia pista en l'últim partit. La decepció va arribar dies més tard, quan el club no va poder formalitzar la inscripció a la màxima categoria en no complir els requisits econòmics demanats. I no només això, l'Alacant ha acabat baixant a Plata en no poder respondre als deutes.

El projecte, més modest, seguirà a LEB Plata amb una junta directiva on s'ha afegit l'exbase Tomàs Jofresa, establert a la zona. Si Middleton hi vol continuar, no hi haurà cap problema. Amb 47 anys, però, el pivot cada vegada està més temptat a llançar-se de caps a l'aventura empresarial en el món de la gastronomia. A Alacant hi ha conegut empresaris que li han fet propostes concretes. Fa uns anys Middleton ja va col·laborar amb un restaurant de Platja d'Aro, del qual ara està desvinculat.