La Copa del Rei tornarà a la capital de la Garrotxa tres dècades després d'haver-ho fet per última vegada. L'Olot s'enfrontarà a la primera ronda amb el totpoderós Huracán de València, que la temporada passada va disputar el play-off d'ascens a Segona Divisió. Els somni dels olotins passa per superar les tres primeres eliminatòries i rebre un Primera de Champions, tal com li va ocórrer l'any passat al Llagostera, que va enfrontar-se amb el València.

Però abans de fer volar coloms, el tècnic Edu Vílchez té clar que "s'ha de tocar de peus a terra" i "fer tot el possible per passar el partit davant un rival complicat, però que aquest any jugarà en el mateix grup que nosaltres a Segona B". "És un dret que l'equip i el club van guanyar-se la temporada passada", apuntava ahir Vílchez, minuts després de conèixer el rival. L'entrenador de l'Olot espera que "la gent ens ajudi a superar l'eliminatòria, perquè juguem a casa i a partit únic". Serà dimecres 4 de setembre a les vuit del vespre. Ningú dubta que el Municipal tornarà a lluir les seves millors gales.

El darrer partit de l'Olot a la Copa es remunta al 24 de novembre de 1983, després de superar el Lleida i el Nàstic en les dos primeres rondes. En la tercera, l'equip que llavors dirigia Joan Mis va caure derrotat per 2-0 al camp de l'Hèrcules. A l'anada, jugada a Olot, els alacantins havien sentenciat l'eliminatòria amb un contundent 0-4. El porter suplent de l'època i actual president dels veterans del club, Pep Solés, té els dos partits gravats a la memòria.

"A casa hi va haver una molt bona entrada", recordava ahir Solés. "Ens van passar per sobre, i a la tornada vam anar allà a passar el dia, en un desplaçament llampec. Vam sortir molt aviat al matí d'Olot perquè el partit era a les vuit de la tarda. Va ser arribar al Rico Pérez, vestir-se, jugar i tornar. El club anava molt escàs de diners", apunta el president dels exjugadors, que compartia vestidor amb futbolistes com Miret, Forcadell o Martí Gratacós. Aquests dos últims jugadors també van estar presents en una altra participació dels garrotxins a la Copa, quatre anys abans. També van arribar a tercera ronda, però en aquella ocasió el seu botxí va ser el Burgos.

Des de llavors ha plogut molt, i a la capital de la Garrotxa hi ha aficionats que no han vist mai el seu equip a la Copa. Trenta anys després, la millor plantilla de la història té el repte de superar els Solés, Miret, Forcadell, Gratacós i companyia. Si passen ronda el següent rival (11 de setembre) serà el Sant Andreu o la Peña Deportiva balear.