Sense temps per assaborir la golejada de diumenge contra el Llevant en el primer partit de Lliga, el Barça va començar a preparar ahir la Supercopa d'Espanya, on el tècnic Gerardo Martino i el brasiler Neymar tindran la primera oportunitat de celebrar un títol com a blaugranes. L'anada es disputarà demà (23.00) al Calderón, i el porter Víctor Valdés ja va advertir que no serà gens fàcil aixecar la primera copa de la temporada.

"L'Atlètic de Madrid segueix en la línia de l'any passat, la d'un equip molt endollat. Serà un rival molt dur i una prova més per a aquest Barça", va indicar. Martino va disposar ahir de tots els seus homes en la sessió amb l'excepció de Carles Puyol i de Dani Alves, que arrossega un cop des de diumenge, tot i que la seva presència a la convocatòria per Madrid no perilla. Avui a la tarda (19.00) els blaugranes tornaran a treballar a la Ciutat Esportiva; abans Gerardo Martino farà la roda de premsa prèvia al partit. Valdés va assegurar que l'Atlètic "és una de les raons per les quals l'espanyola, per molt que es digui, mai serà una Lliga de dos equips, perquè encara que el Barcelona i el Reial Madrid són els més mediàtics, es tracta d'un campionat molt competitiu".

Xavi es va malinterpretar

El porter català també va voler matisar les paraules de Xavi després del partit contra el Llevant, quan va dir que la temporada passada, com a conseqüència de les absències de Tito Vilanova per malaltia, es va deixar de treballar adequadament la tàctica. "He parlat amb Xavi i m'ha dit que se'l va malinterpretar. El que va voler dir va ser que, l'any passat, vam viure una situació per desgràcia atípica per la malaltia de l'entrenador i no vam poder treballar coses tàctiques i altres aspectes com ens hauria agradat". Precisament, un dels canvis més evidents amb l'arribada de Martino a la banqueta blaugrana és la defensa individual en les jugades a pilota parada, una cosa que Valdés, en la seva condició de porter, li agraeix especialment.

Quant a la seva situació personal, va reiterar per enèsima vegada que aquesta serà la seva última temporada en el club blaugrana. "Jo sempre he anat de cara i no sóc aquí per jugar amb ningú ni de bon tros amb el Barça", va subratllar Valdés, qui va negar que es prengui aquesta última campanya per gaudir, "perquè en tots els partits jo sempre surto a guanyar i en el Barcelona, del primer a l'últim any, sempre es juga amb la màxima tensió". Valdés una estona abans, s'havia enfadat amb un periodista que també li havia preguntat pel seu futur.