Enlairar el títol de Moto GP en l'any del seu debut a la categoria no és cap somni impossible per a Marc Márquez. Al contrari. El pilot lleidatà d'Honda està embalat en el Mundial i ahir va recollir la quarta victòria de la temporada, la tercera consecutiva. Un cop més, el de Cervera va demostrar que havia planificat a la perfecció la cursa nord-americana i va apuntar-se el triomf per davant dels seus dos grans rivals, el seu company Dani Pedrosa (segon) i el pilot mallorquí de Yamaha, Jorge Lorenzo (tercer).

Quan es va apagar el semàfor, el campió del món Jorge Lorenzo va ser el més ràpid per davant dels dos pilots de l'escuderia Repsol Honda, Dani Pedrosa i Marc Márquez, a qui una vegada més no li va servir de gaire res haver aconseguit la pole position. Rere seu s'agrupaven la parella de l'esquadra francesa Tech 3, els britànics Bradley Smith i Cal Crutchlow per davant de l'espanyol Álvaro Bautista (Honda). De la seva banda, Valentino Rossi (Yamaha) queia a la setena plaça, superat també per ?l'alemany Stefan Bradl (Honda) i el nord-americà Nicky Hayden (Ducati), encara que l'italià superaria el de Decatu dues voltes més tard.

Al davant, Lorenzo sabia que era important intentar mantenir el ritme per evitar que els seus rivals s'escapessin en un circuit que afavoreix les Honda i ho va aconseguir, encara que ja es podia apreciar que Marc Márquez semblava estar esperant el moment oportú per llançar el seu atac. No va ser fins a la novena volta, la mateixa en la que Bautista va superar Cruchtlow per posar-se quart, quan Márquez va avançar Pedrosa i se'n va anar a buscar Lorenzo. Va aguantar rere el mallorquí una bona estona, com si estigués estudiant els seus punts febles, fins a la ?tretzena volta, en la qual es va acostar a ell al final de la recta de meta per obrir-se en el primer revolt i ?guanyar-li la posició al seu rival.

La cursa estava sentenciada. Lorenzo i Pedrosa van aguantar una estona el ritme del lleidetà però Márquez era motl més ràpid i en cap moment va patir per sumar el triomf. Al darrere, Pedrosa finalment li guanyaria la posició a Lorenzo a falta de dues voltes pel final per consolidar-se en la segona plaça. Rossi finalment seria quart després d'aprofitar la lluita entre Bautista i Crutchlow.