El Figueres ha demanat que li tornin a omplir la copa després de deixar enrere l'Olot gràcies a la tanda de penals (0-0 al final del temps reglamentari i un contundent 0-3 al desempat) a la 2a eliminatòria de la 2a fase de la competició catalana. Els unionistes han posat els fonaments a la seva classificació, davant un rival de superior categoria, en l'actuació incommensurable del porter Albert Reig, que ha fregat la perfecció interceptant un grapat d'intents de fer gol dels locals. Amb tot, els de Xavi Punsí -que també han disposat d'una bona dosi de fortuna- han entès de la millor manera el seu paper, sacrificant-se al màxim i confiant en l'ordre, l'organització i la cooperació.

En el primer temps, l'Olot ha tingut més presència ofensiva i, ben aviat, Carlos Martínez ha etzibat un xut amb la dreta a la base del pal esquerre des de la frontal (3'). La Unió ha sabut enrevessar el joc dels de casa que, de tota manera, han tingut l'1-0 a prop en tres accions prou evidents -en la primera, Ferran Grau ha allunyat dins l'àrea petita una rematada de Reverter (12') amb Reig superat i, en les altres dues, el porter s'ha esforçat per desviar amb brillantor els tirs del mateix Carlos Martínez (20') i, a poc per al descans, de Miguel Martínez (43'). El Figueres, que no ha sabut preservar la possessió, s'ha quedat a mig camí d'originar perill.

A la represa, l'Olot s'ha desesperat mentre comprovava que Reig s'havia fet fort sota els pals. En tres minuts de bogeria, el porter blanc-i-blau ha intervingut de manera esplèndida per rebutjar els llançaments de Corominas (51') i Carlos Martínez (52' i 54'). De mica en mica, als locals se'ls ha esgotat la pila, i el Figueres ha buscat fer un pas endavant -Cornellà ho ha intentat amb una falta lateral, escurada a l'esquerra, que el porter Óscar ha rebutjat amb els punys (65'). En el darrer tram, l'altempordanès Ferron ha estat qui ha posat la sal i l'oli al joc de l'Olot, que ha perdut fluïdesa. Malgrat això, ha tingut enginy per tornar a fer guanyar punts a Reig, que ha rebutjat un xut de Corominas, primer (70'), i ha tocat el suficient la pilota per desviar-la al travesser en el rebuig, que ha recollit el mateix Ferron, després.

El de casa insistiria poc més tard, amb una rematades que no ha trobat porteria -Argi ha allunyat la pilota amb Reig superat (76'). El porter ha oxigenat les il·lusions de la Unió amb una altra intervenció espectacular, a un xut de Vilanova des de molt a prop (84'). Curiosament, a la tanda de penals, Reig no s'ha hagut de moure: Carlos Martínez, Corominas i Vilanova han xutat a la fusta i Moñino, Serra i Argi no han fallat.

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Aleix (Óscar, 46'), Freixa, Hostench, Serra (Canal, 46'), Savall, Abel Solé (Ferron, 58'), Corominas, Miguel Martínez (Roger Vidal, 46'), Carlos Martínez, David López (Vilanova, 68') i Reverter.

UE Figueres: Reig, Barrera (Micaló, 46'), Busquets (Serra, 46'), Argi, Murga (Pujol, 46'), Cornellà, Ferran Grau, Moñino, Pedro (Ivan Cristino, 55'), Bonaventura (Pol, 63') i Bernat (Arimany, 55').

Àrbitre: David Garcia Rosel, amb Gerard Nierga Gelabert i Daniel López Morente com a assistents. Ha amonestat Abel Solé, Miguel Martínez, Freixa, Hostenc i l'entrenador, Eduardo Vílchez, de l'Olot, i Barrera, Pujol i Pol, del Figueres.

Gols: No n'hi ha hagut. Penals: Moñino, gol (0-1); Carlos Martínez, al pal (0-1); Argi, gol (0-2); Corominas, al pal (0-2); Serra, gol (0-3); Vilanova, al travesser (0-3).