La Lliga 2013/14 aixeca el teló a Anoeta aquest dissabte 1(19 h) amb un Reial Societat-Getafe, mentre que el primer capítol del particular pols entre els dos 'gegants', Barcelona i Reial Madrid, es viurà diumenge. Ambdós comencen com a locals seva lluita pel títol davant Llevant i Reial Betis, respectivament. Tots els partits de la Lliga BBVA els pots viure minut a minut amb nosaltres. Coneix a l'instant les jugades més destacades de cada matx, els canvis, la possessió de la pilota... les estadístiques al detall i al moment.

Tres partits per fer boca

La jornada arrencarà amb el somni de la Reial Societat de repetir una temporada rodona i per a això ha de començar guanyant a un Getafe que com cada campanya ha venut al seu referent, Abdel Barrada.

Seguirà el Valladolid, amb l'estrena de Juan Ignacio Martínez que estendrà la proposta valenta deixada per Miroslav Djukic. Rep l'Athletic Club de Bilbao que també estrena tècnic. Ernesto Valverde hereta la plantilla de Marcelo Bielsa i el seu objectiu és tornar a situar a la zona noble al conjunt basc.

El nou València de Djukic, sense Roberto Soldado però amb Helder Postiga a la punta, dóna el seu primer pas a Mestalla en el nou horari de la Lliga de Futbol Professional, les 23 h, davant un Màlaga que assimila l'arribada de temps difícils. De ser l'equip fet a base de talonari, a vendre totes les seves estrelles i baixar un esglaó amb Bernd Schuster buscant el miracle des de la banqueta.

El Barça de Tata rep el Llevant, que ha fet neteja

El campió arrenca un nou projecte al Camp Nou contra el Llevant. Renovat per obligació davant la lluita de Tito Vilanova contra el càncer, que ha provocat la seva sortida de la banqueta i l'aposta de la directiva del Barcelona per l'argentí Gerardo 'Tata' Martino.

Amb el brasiler Neymar com a gran atracció en la seva estrena a la Lliga espanyola i pendent de les molèsties musculars de l'argentí Lionel Messi, el Barça rep a un Llevant que després de les polèmiques del final de la passada campanya, ha fet neteja de veterans amb la sortida de Ballesteros, Juanlu i Barkero, i torna a reinventar ara dirigit per Joaquín Caparrós.

El Madrid, després, contra el Betis

En acabar el partit del Camp Nou començarà el del Santiago Bernabéu on es presenta un nou Reial Madrid que busca recuperar la calma. Del 'terratrèmol Mourinho' a Carlo Ancelotti amb un projecte ben retocat per joves valors que segueix esperant al gal·lès Gareth Bale com a cirereta del pastís. Rep un Reial Betis amb cartell europeu, que vol seguir creixent de la mà de Pepe Mel.

L'atractiu Diumenge es completa després dels partits de Barcelona i Reial Madrid, amb un Osasuna-Granada al Reyno de Navarra en el primer pas per tenir una temporada més tranquil·la de dos equips que tenen per objectiu la permanència, i el Sevilla-Atlètic de Madrid , duel d'alta volada. Cal recordar que es busca alternativa als dos grans en la lluita pel títol. L''Atleti' ho va ser bona part de la temporada passada i somia amb fer un pas més al capdavant de la mà del 'Cholo' Simeone i amb un nou referent ofensiu al camp, David Villa.

La jornada es completa dilluns amb un Rayo Vallecano a mig fer que espera cessions de jugadors importants davant un Elx que torna a Primera 24 anys després. El Celta de Luis Enrique està pendent de l'estat de Rafinha per enfrontar l'Espanyol i el duel de recent ascendits el protagonitzen Almeria i Vila-real.