La selecció espanyola va passejar la seva classe per l'estadi Monumental de la ciutat equatoriana de Guayaquil, davant un irresolut Equador, al qual es va imposar per 0-2 en un esperat partit amistós per l'afició del país andí que van decidir els gols d'Álvaro Negredo i Santiago Cazorla. El toc precís de pilota, la bona ubicació per rebre i la passada profunda i ben dirigida van diferenciar Espanya sobre l'entusiasme col·lectiu de l'Equador, que en poques ocasions es va acostar a la porteria d'Iker Casillas i després de Víctor Valdés.

Espanya, tot i la infinitat de canvis que va assajar Del Bosque, va mantenir la seva característica de joc, mentre que l'Equador, que també va efectuar retocs en el seu equip tipus, va tenir dificultats per frenar els campions del món i Europa.

L'Equador va crear perill mitjançant dues centrades a l'àrea desaprofitades per Felipe Caicedo, al minut 23, i Gabriel Achilier, al 40, ja que els seus remats amb cops de cap van anar a parar a centímetres de la porteria.

Una acció generosa amb l'espectacle per part d'Andrés Iniesta va poder acabar en gol, però el seu esplèndid tret es va estavellar al pal. La selecció estatal va obrir el marcador després d'un efectiu cop de taló de Negredo dins de l'àrea dels locals, al minut 24, després d'una precisa passada de Cazorla.

Cazorla va sentenciar el duel amb el segon gol, al minut 62, després d'una genialitat del debutant Cristian Tello, que va jugar tot el partit. Després de desmarcar-se amb intel·ligència, el jugador blaugrana va deixar sol Cazorla amb un cop de taló. Llorente va perdonar l'Equador en no poder fer el tercer gol tot i trobar-se sol davant la porteria. Va rematar fora de cap , al minut 84 el dia del seu retorn a la selecció després d'un any d'absència.