La gran final ja és aquí. Àngel Mullera correrà per primera vegada una final de la Copa del Món dels 3.000 obstacles. El lloretenc serà avui un dels 15 atletes arribats d'arreu del planeta que competiran per pujar al podi de l'Estadi Olímpic Luzhnikí de Moscou. Dilluns va completar el circuit amb un temps de 8:19.26, que li va permetre passar a la final en quarta posició de la seva sèrie. El somni de Mullera s'havia complert.

"La final és un premi, però no em conformo", va avisar el Campió d'Espanya després d'acabar la cursa. "He vingut a Moscou per lluitar", va advertir l'atleta que l'any passat va poder competir als Jocs de Londres gràcies a la resolució del TAS, desestimant tots els intents dels organismes espanyols, que el culpabilitzaven de pressumptes pràctiques de dopatge. "Després dels Jocs Olímpics ha estat molt dur i no em recuperava. Finalment ho he aconseguit, amb constància i treball ho he fet", explicava unes hores més tard als micròfons de Catalunya Ràdio. "M'he entrenat tot l'any però no he usat la ràbia per tirar endavant. No oblidaré mai què va passar", va replicar, encara ferit per tots els fets dels Jocs de Londres que tant van tacar la seva imatge. L'esforç ha estat enorme, i la recompensa, encara major. Però no ha dit la seva última paraula.

Mullera repetia dilluns, una vegada i una altra, que "a la final ho donaré tot" i que el seu objectiu serà "acabar entre els vuit primers". Classificat amb el tretzè millor temps, és conscient que lluitar per les medalles és gairebé una utopia. Els favorits són els kenians Kemboi, Kipruto i Koech, a més a més del francès Mekhissi-Benabbad. Però quedar dels vuit primers classificats és possible perquè "els africans es tiren a mort. Ells mateixos poden suicidar-se i és aquí quan pots enganxar-ne algun". Aquest serà el seu objectiu a partir de les 18.20, hora catalana.