Aquest dissabte, dia 17 d'agost, se celebra la Travessia Popular per a Vela Lleugera, Windsurf i Kitesurf L'Escala-Roses amb el tercer Trofeu Vintage. La prova és un homenatge als inicis del windsurf a Roses. A continuació tindrà lloc el TrocaGEN, un mercat de compravenda i intercanvi de material de segona mà.

La Travessia L'Escala - Roses és sobretot una festa popular oberta a tota mena d'embarcació de vela lleugera, des de les més tradicionals fins a les més modernes, que acaba amb la celebració d'un gran dinar popular. A més dels lògics premis als primers en cada disciplina, també en tindran el concursant més jove, el de més edat i el més esforçat, entre d'altres. És un esdeveniment en que pren tot el seu sentit allò de que "el que compta és participar", segons han explicats els organitzadors.

La travessia té els seus orígens en la primera època del windsurf a Roses, a la dècada dels 70. Després de celebrar-se durant molts anys, la popular travessia va deixar de celebrar-se fins que, el 2011 el GEN (Grup d'Esports Nàutics de Roses) va decidir recuperar-la i la va fer extensiva a tota mena d'embarcacions de vela lleugera. En homenatge als pioners del windsurf i a aquells anys que van donar fama mundial a Roses es va crear el Trofeu Vintage, que premia el windsurf més antic que completa la travessia.

Com el seu nom indica, la travessia es fa de L'Escala a Roses. Els que ho fan en windsurf arriben al punt de sortida, a Riells, a bord d'una de les embarcacions dels Blaus de Roses, mentre que les altres embarcacions hi arriben per mitjans propis. L'any passat, i amb la col.laboració de Costa Brava Extreme Kiteboarding Club) els kitesurfs van incorporar-se a la travessia. Enguany s'ha organitzat un autobús que, des de la Rubina portarà kitesurfs i kitesurfistes al càmping La Ballena Alegre, d'on es dirigiran, ja per mar, fins al punt de sortida a Riells. A causa de l'ordenació d'usos de la platja de La Perola, els kitesurfs no podran acabar allà la travessia, per la qual cosa ho faran a la platja de La Rubina. Per acabar, se celebrarà un gran dinar popular al GEN.

La recuperació de la Travessia va tenir una gran acceptació, tal com ho demostra el fet que el nombre de participants va triplicar-se del 2011 (any en que es va recuperar) al 2012. S'espera que enguany la participació augmenti, per la qual cosa el GEN demana als interessats que s'inscriguin amb antel.lació. Els formularis poden trobar-se a la web de l'entitat. Més informació al 972 25 70 03.

El TrocaGEN

L'any passat el GEN va pensar aprofitar l'ocasió per facilitar als aficionats als windsurf i al kitesurf l'intercanvi i la compravenda de material de segona mà. Així va promoure el TrocaGEN, que enguany es repeteix. El GEN anima tots aquells que vulguin renovar el seu material de windsurf o kitesurf a trobar-se la tarda de dissabte, després de la travessia, a les seves instal.lacions, perquè hi exposin el material que volen vendre o intercanviar i es trobin amb possibles compradors.