Després de retornar a Can Barça amb una Lliga, el defensa Jordi Alba no vol conformar-se i per això ha decidit apujar el llistó de cares a la temporada que tot just comença aquest cap de setmana. "Aquest any no signo guanyar només la Lliga", assegura el lateral blaugrana en una entrevista que publicava ahir el diari Marca.

"Guanyar la Lliga va estar molt bé. És el torneig principal i també prioritari perquè marca la regularitat d'una temporada. Però en un equip com el Barcelona s'ha de lluitar per tot el que hi ha en joc. I volem guanyar-ho tot: la Lliga, però també la Copa, Champions i Supercopa", va afirmar el futbolistes.

Dels canvis constants a la banqueta que ha viscut en els últims mesos, l'exjugador del València va reconèixer que "no és fàcil" adaptar-s'hi, encara que va matisar que l'any passat, amb Tito Vilanova i Jordi Roura, va anar "bé" pel que esperen que "també funcioni amb el Tata". "Estic molt il·lusionat i segur que anirà bé. N'estic convençut", va afegir.

Al ser preguntat per Gareth Bale, objectiu del Reial Madrid, Alba va preferir no parlar del gal·lès i fer-ho del seu company de vestidor, Leo Messi. "Ell és el millor futbolista del món i ho serà fins que vulgui. Cap jugador es pot comparar amb ell", va dir. Sí que va voler dir la seva sobre Neymar, l'únic fitxatge fins ara dels blaugrana per aquesta temporada. "L'havia vist en alguns vídeos i després el vaig poder veure a la Copa Confederacions contra nosaltres. És un gran jugador, però encara és aviat per veure'l com és realment. Encara és jove i ha d'aprendre molt de tots plegats, com també el grup d'ell".

El Bayern i la Champions

El lateral també va analitzar el final de la passada temporada, quan el Barça va caure eliminat a la Lliga de Campions en mans d'un Bayern de Munic molt superior. "No vam estar bé. Ens van passar per sobre. Però a la Lliga van anar guanyant partits malgrat tenir el títol matemàticament a la butxaca", va detallar. Precisament sobre la Champions, Alba va admetre que, a banda del Bayern, "hi ha molts equips bons que també opten al títol". Preguntat per si preferia una hipotètica final contra el conjunt bavarès o el Reial Madrid, el defensa no va mullar-se. "Mai se sap el que pot passar. L'any passat va ser el Dortmund el finalista i ningú ho esperava. Nosaltres el que volem és guanyar-la".

Per últim, va reconèixer que la gira asiàtica va arribar a cansar al vestidor. "Totes les gires esgoten i més si són fora de Barcelona. Però el club és així. Estic molt content de com han anat les coses. La base ja la teníem de l'any anterior i la concentració, tret d'alguns moments, ha estat d'allò més amena", va completar.