Benvolgut Sr. Joaquim Boadas, president del Girona FC.

Tot l'episodi de les denúncies al Racing i el Xerez és molt interessant. No intueixo quin benefici en traurà el Girona FC, però, en fi, ens hem divertit una estona. Vostè més que ningú. Ha triomfat en tots els mitjans de comunicació de l'Estat. Les seves denúncies i la recuperació del "Gibraltar español" per tapar la corrupció del "cas Bárcenas" han fet més suportable la tradicional sequera informativa dels mesos d'agost.

Dit això, voldria plantejar-li una pregunta: Entre les seves compareixences públiques i entre trucada i trucada del Marca i El País, ha tingut temps per pensar en els fitxatges del Girona FC? És el que interessa de debò als socis del Girona. No fos que el continent distregués el contingut. Perquè, cregui'm, ni pujarem a Primera, ni les suposades primes rebudes pel Xerez van ser la principal causa d'aquella maleïda derrota. No seré jo qui m'oposi a denunciar casos de corrupció. Crec que m'avala la meva trajectòria periodística. Però, em podria explicar de què servirà la denúncia al Racing de Santander? Ni Javier Tebas (LFP), ni Miguel Cardenal (CSD, ni tampoc Ángel María Villar mouran un fil. La Lliga Professional ja s'ha rentat les mans i ha traspassat el mort a la Fiscalia. I Villar manté a la seva junta directiva Francisco Pernía, malgrat ser l'ideòleg de la carta retroactiva. A hores d'ara, el president de la Federació de Futbol deu estar gaudint del viatge de la selecció espanyola a l'Equador, que és el que l'importa de veritat. Això, i mantenir els privilegis del seu càrrec, sou inclòs.

Bé, al que anava. Suposo que, en algun recés d'aquesta frenètica activitat denunciadora, haurà pogut observar que el Girona no ha estat capaç de guanyar cap dels tres equips de Segona B (Llagostera, Gimnàstic i Espanyol B) als quals s'ha enfrontat aquest estiu. I que només els ha marcat un gol, i de penal. Deixo a banda el 0-2 amb l'Espanyol, perquè és un equip de Primera. Suposo que també haurà vist que la plantilla té un sol davanter: Chando, un jugador que ha donat més voltes que un ventilador en el món del futbol, i que ha vingut per suplir la baixa de Ion Vélez, el tercer davanter de l'any passat. Les sortides de Benja i Acuña, determinants en els èxits de la darrera temporada, no han estat cobertes. I només falten tres dies per a l'inici de la lliga. Recordi que l'any passat els gols van suplir les mancances defensives de l'equip. Ja sé que les pretemporades són períodes de preparació i que ahir van anunciar Ramalho. I també sé que no podem exigir massa per les limitacions pressupostàries del Girona. Però, dels fitxatges quan en parlem?