Parlar de Maxi Biancucchi és fer-ho, necessàriament, del cosí de Leo Messi. Mai ha aconse?guit treure's l'etiqueta, però aquesta pesada llosa sembla que, de mica en mica, se li fa més suportable a un jugador que va passar amb més pena que glòria per Girona i que és ara que comença a explotar. Inèdit a Montilivi, on la seva presència va ser més mediàtica que no pas altra cosa, l'argentí és l'actual màxim golejador del Campionat Brasiler, cosa que, d'una vegada per totes, el fa sentir-se un home del tot "feliç".

Condemnat al silenci quan vestia de blanc-i-vermell, Biancucchi ja concedeix entrevistes. En elles se'l nota més distès, tranquil i alhora relaxat. Defuig de les comparacions amb el seu cosí i admet, per fi, ser un futbolista sense la mateixa pressió que l'envoltava abans. "Ara em diuen realment pel meu nom, independentment de Messi", declara el futbolista, de 28 anys, i que va criar-se a Rosario al costat de l'actual davanter del Barcelona.

Després de la primera dotzena de jornades del Campionat Brasiler, Biancucchi ha començat a demostrar el seu talent i el seu nom és en boca de tothom. I això que, ara fa mitja dècada, va passar pel Flamengo sense pena ni glòria, en l'inici d'un periple on no feia altra cosa que encadenar decepcions i desencisos. Flamengo, Cruz Azul de Mèxic, Munic 1860 alemany, Olímpia paraguaià, Vitória del Brasil... I també el Girona. Va aterrar a Montilivi al febrer del 2011 i, després d'una presentació mediàtica i de fer aparèixer el club blanc-i-vermell a tots els mitjans, el silenci el va engolir. Uns problemes burocràtics van impedir que Biancucchi debutés amb la samarreta gironina, fins al punt de fer les maletes l'estiu següent a la caça d'un èxit que no li ha arribat fins ara.

"Ningú em coneixia llavors i quan jugava sempre estaven pendents de si era millor o pitjor que el meu cosí. Ara treballo per construir la meva història i perquè em coneguin pel que faig", declara el jugador, autor de 8 gols en les primeres 12 jornades de Lliga. El seu olfacte ha permès al Vitória brasiler enlairar-se fins a la quarta posició del campionat i a l'horitzó es troba la Copa Libertadores, un fet inèdit en la història d'un club que sempre ha viscut a cavall entre la Primera i la Segona Divisió.

La il·lusió de Biancucchi, però, és arribar a triomfar a la seva Argentina natal, quelcom que encara no ha aconseguit. "Vaig marxar molt jove d'allà i, tot i que he rebut alguna o altra proposta, he decidit seguir d'altres camins", declara, i també admet que malgrat l'eterna comparació amb el seu cosí, la relació amb Messi és força distant. "No som de parlar massa..."