Només la tanda de penals va evitar que el Llagostera es convertís en un històric d´or. Els de Lluís Carrillo, que s´havien avançat en la primera part, van acabar jugant-se la final del Torneig d´Històrics del futbol Català contra el Prat en la tanda de penals, on els potablava es van mostrar infal·libles i van evitar que l´equip gironí es coronés en la seva primera participació en aquest campionat.

El començament de la final de la 28a edició va tenir un clar protagonista, l´equip gironí, que en la primera oportunitat no va perdonar. Va ser en una falta prop de la frontal que Manga va enviar fora de l´abast de Guille als tres minuts. Quedava molt de temps i els barcelonins ben aviat van començar a posar els primers problemes a Nico Ratti. Tot i això, els potablava no van aconseguir igualar el marcador fins passada la mitja hora, quan Rosillo va rebre l´assistència de Fernando per creuar la pilota davant el porter llagosterenc. En la represa el futbol va ser més escàs, però primer Aimar -amb un xut que va topar al travesser- i una última acció d´Enric Pi van estar a punt de donar el títol als de Carrillo. Amb l´1-1, el campionat s´acabaria decidint des del punt de penal. Els d´Agustín Vacas no van perdonar cap llançament, de manera que un xut massa alt de Barón acabaria atorgant el trofeu al Prat