Al llarg de la setmana, després de la roda de premsa de dilluns de Joaquim Boadas a la seu del CSD al costat de Miguel Cardenal i Javier Tebas, des de Santander el president del Racing, Ángel Lavín, no s'havia cansat de demanar al seu homòleg del Girona que presentés proves del que deia acusant-lo de mentider. Unes proves que ja han arribat, en forma d'àudio, i que corroboren la versió de Boadas.

El president del club gironí va gravar amb el seu mòbil la reunió del passat 2 de juliol a Montilivi, on es pot sentir clarament l'expresident del Racing Francisco Pernía proposant a Boadas i a l'exdirectora general dels de Montilivi Kat Gorska signar un document reconeixent l'alineació indeguda de Migue i Luso en el partit del Sardinero per recuperar tres punts i seguir així a Segona Divisió A. "Estem aquí per aconseguir la permanència que no han pogut assegurar els jugadors al camp i farem el que sigui per aconseguir-ho", diu Pernía, que ofereix compensacions econòmiques i el traspàs d'un jugador (l'olotí Albert Dorca) a canvi. La gravació està en mans de la LFP des de dijous a la tarda, perquè, Joaquim Boadas vol "dormir tranquil amb la consciència neta de no haver participat en cap fet il·legal" i pel seu desig de "no tornar-me a trobar més en situacions com aquesta en el món del futbol". Sobre la gravació de la reunió, que en els últims dies s'havia dit que havia esta obra de l'exdirectora general Kat Gorska, ahir Boadas va explicar que havia estat ell mateix "Quan vaig veure que el que em proposaven era il·lícit vaig obrir el mòbil".

Poques hores més tard que la cinta arribés a la Lliga de Futbol Professional, ahir al matí, l'àudio ja es va escampar pel món del futbol estatal deixant molt malparat, bàsicament, Pernía que va parlar molt més en la reunió de Montilivi que no pas l'actual president Ángel Lavín. "Ens hem atrevit a venir aquí a fer aquest plantejament i, naturalment, amb una contraprestació que acordarem", els explica Pernía a Boadas i Gorska que van escoltant com el veterà home fort del Racing, també va ocupar càrrecs importants en política en el Partit Popular càntabre i continua dins la Federació Espanyola de Futbol, els proposa obertament firmar un document amb data 10 d'abril. "Nosaltres venim aquí a donar, perquè ens volem emportar alguna cosa. Això és un assumpte mercantil. Un negoci".

Pernía parla sense embuts de compensacions, mentre els dos representants del Girona diuen poc més que "no farem res fora de la legalitat" i que un moviment d'aquet nivell l'haurien de "consultar", i sembla tenir molt clar el procediment a seguir. "Ho podem fer avui, demà o demà passat però d'aquí a cinc dies ja no... Llavors ja no hi seríem a temps".

En la gravació, que a la llarga pot acabar impedint que el Racing pugi a Segona encara que l'Alcorcón deixi una plaça lliure en els propers dies, es pot sentir com Francisco Pernía intenta calmar els dos representants del Girona sobre possibles conseqüències en contra del club de Montilivi. "A vosaltres no us trauran els punts, perquè per això algú hauria d'haver denunciat 48 hores després del partit". I, fins i tot, els explica què han de fer en el cas que aquell dia, 2 de juliol, algun periodista local els hagués vist a ells arribant a l'estadi. Si hi ha algun periodista per aquí, doncs se'ls diu que parlant d'aquest jugador (Dorca)".

El comunicat del Racing

La sortida a la llum pública del contingut de la reunió, a la gravació hi han recollit una mica més de dotze minuts de conversa, va obligar el Racing a fer un canvi d'estratègia. En un comunicat fet públic ahir a la tarda, el club de Santander ja reconeixia que la reunió de Montilivi no havia tingut com a objectiu el traspàs de Dorca sinó la recuperació dels tres punts del partit del Sardinero. "Restablir un principi de legalitat, el dret del Racing a recuperar els punts perduts en un partit en el qual el rival, en aquest cas, el Girona, no va actuar, de manera conscient, amb la legalitat i esportivitat exigible", detalla el comunicat del Racing com un dels seus objectius, a més de "fer justícia al Racing i amb això poder jugar la temporada que ve a Segona Divisió". Així, segons la nova versió del club de Santander, molt diferent de la d'aquesta setmana on només parlaven "del traspàs d'un jugador", ells varen venir a Girona a recuperar tres punts legalment. La resta, maniobres de Boadas: "Incloses gravacions il·legals, amb una divulgació parcial sense totes les garanties i que atenta contra drets constitucionals, formen part d'estratègies que no tenen res a veure amb l'esportiu i sí amb interessos personals i econòmics que al seu moment revelarem".