La 13a edició del torneig internacional de futbol base MIC - Mediterranean International Cup s’ha inaugurat aquest dimecres al matí a l’estadi de Palamós. Després del partit inaugural, on el Sevilla FC s’ha imposat a la FE Palamós, la competició s’inicia aquesta tarda. Fins diumenge, es jugaran prop de 600 partits amb la participació de 224 equips de futbol procedents de 35 nacionalitats.

L’acte inaugural ha comptat amb la ja tradicional desfilada dels equips participants en el torneig representant als seus països. Després s’ha procedit a l’encesa del pebeter a càrrec d’Èlia Vallès, atleta de Palamós, i dels parlaments de les autoritats presents. Els espectadors que omplien l’Estadi de Palamós també han pogut veure una exhibició del Club Gimnàstic Montgrí, i a més s’ha lliurat públicament la Mosca de Sant Narcís que el Col·legi de Periodistes de Girona va concedir al MIC per la projecció de les comarques de Girona.

Després de l’acte d’obertura del torneig ha tingut lloc el partit inaugural entre el Sevilla i el Palamós en categoria juvenil, referent al grup A. El partit ha acabat amb victòria sevillista (3-0) amb dos gols d’Afif i un de Nané.

Més equips participants

Un total de 224 equips participaran en la 13a edició del torneig que amplia de nou el número de participants. En aquesta edició, creixen els equips en categoria infantil, que passen dels 64 de l’any passat als 68 d’aquesta edició; en categoria aleví futbol-7, que seran ara 36, davant els 32 de l’any passat i en juvenil on aquest any participaran 32 equips i la passada edició, ho varen fer 28. Tant la categoria infantil com l’aleví futbol-7 ja van augmentar l’any passat el número d’equips participants. En cadet i aleví futbol-11 es manté el mateix número d’equips que en la darrera edició.

Dels equips participants, destaca també l’elevada presència de clubs internacionals, el que continua reforçant la vocació internacional del torneig, segons ha destacat el seu director Juanjo Rovira. Hi haurà equips de Finlàndia, Rússia, Anglaterra, Alemanya, Haití i Austràlia, entre altres. Entre els clubs participants d’aquesta edició, destaca la presència del FC Barcelona, RCD Espanyol, el Real Madrid CF, Manchester United, Liverpool FC, l’Inter de Milà, l’Ajax d’Amsterdam, el Werder Bremen, Porto FC, l’Athletic Club de Bilbao, Sevilla CF i el Màlaga CF, a més de la selecció de Brasil, entre altres.

La principal novetat de la 13a edició del MIC és la nova categoria MIC Integra que està dirigida a persones amb discapacitat. Aquesta nova categoria comptarà amb la participació de 12 equips procedents de 9 entitats de les comarques de Girona i Osona i es farà en una única jornada el dissabte a Palamós.

El torneig es disputarà a Lloret de Mar, Tossa de Mar, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Hostalric, Cassà de la Selva, Platja d’Aro, Sils, Mont-ras, Santa Cristina d’Aro, Begur, Torroella de Montgrí-L’Estartit, L’Escala -vegeu notícia relacionada-, Llagostera, Calonge, La Bisbal d’Empordà, Palafrugell i Vidreres. Seran 19 seus i 24 terrenys de joc.

En els 5 dies del torneig, se celebraran prop de 600 partits de futbol i el MIC comptarà amb més de 5.000 participants acreditats i es preveuen més de 200.000 espectadors que seguiran els encontres en directe. L’organització del MIC, formada per prop de 200 persones, calcula que el torneig suposa un impacte econòmic aproximat als 2.000.000€.